„Șmecheria e să scoatem terenul din domeniul public și să-l trecem în interes privat!”

Un proiect de hotărâre a stârnit revoltă în plenul Consiliului Local Timișoara, iar până la urmă a fost retras de pe ordinea de zi de către primarul Nicolae Robu. Miza este un teren de lângă clădirea Hanover, situat la ieșirea dinspre bulevardul Cetății, la capătul cartierului Mircea cel Bătrân. 

Activistul civic Cristian Brâncovan a luat cuvântul când s-a ajuns la votarea proiectului referitor la dezlipirea unei parcele de teren cu o suprafață de 692 mp, pe Strada Regimentului 6 Artilerie Grea, în două loturi, care să fie trecute din domeniul public în cel privat. Timișoreanul a insinuat că un astfel de proiect pregătește terenul pentru o viitoare cedare gratuită a terenului, care e pe domeniul public acum, în folosul unei afaceri private!

Se intenționează cedarea din domeniul public, în interes privat, în interesul unei societăți! Acolo se poate face trotuar, se pot face locuri de parcare. Dar nu! Executivul dorește să se facă o construcție! În niciun caz nu e de interes public, ci de interes privat! Șmecheria e să vă întrebe să scoatem terenul din domeniul public în cel privat și, când adorm lucrurile, o să vă ceară și o concesiune. Și o să vină cetățenii din Mircea cel Bătrân în cap!” a precizat Brâncovan.

Primarul a precizat că se sare peste proiecte, că să fie aduse explicații suplimentare, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat. Chiar Brâncovan constata într-o discuție cu jurnaliștii de la plen că „e ca și cum nici n-ar mai fi existat proiectul”.