S-a rupt linia de contact! Patru trenuri, oprite în gări din Timiș!

Trenurile, toate de călători, staționează în trei gări din județul Timiș după ce circulația feroviară a fost oprită între localitățile Racoș și Topolovăț din cauza unui tren de marfă care a rupt linia de contact!

Purtătorul de cuvânt al CFR, Oana Brânzan, a declarat corespondentului MEDIAFAX că patru trenuri de călători sunt oprite temporar, de la ora 15.00. „Nu există conexiune în zona de contact, astfel că trenurile de călători care tranzitează sunt oprite temporar în zona adiacentă. Avem patru trenuri de călători staționate în gările Topolovăț, Remetea Mare și Chizătău”, a afirmat Oana Brânzan.

Două dintre trenuri circulă pe ruta București Nord – Budapesta, iar celelalte două sunt locale.

„Trenurile au fost oprite în stații astfel încât călătorii să poată coborî pe perioada staționării temporare, să-și cumpere apă sau mâncare. Toate cele patru trenuri sunt alimentate cu energie electrică și ar trebui să dispună de aer condiționat”, a mai precizat Oana Brânzan.

Potrivit reprezentanților CFR, în zona în care circulația feroviară este oprită a ajuns un utilaj, care va interveni pentru a identifica locul în care a fost ruptă linia de contact, iar apoi va remedia situația.

Deocamdată nu se știe câți călători sunt în trenurile oprite, dar surse locale afirmă că este vorba de zeci de persoane, copii și adulți.