Slujba de Rusalii s-a oficiat cu păstrarea distanței la Catedrala Episcopală din Caransebeș

Episcopul Caransebeșului, PS Lucian Mic, este acuzat de către unii caransebeșeni că nu respectă măsurile de protejare împotriva coronavirusului și slujbele sunt oficiate în Catedrala Episcopală.

În ciuda interdicțiilor venite din partea autoriăților de la nivel național, s-ar părea că episcopul Caransebeșului ar fi oficiat slujba de Rusalii în Catedrala Episcopală din centrul municipiului.

Catedrala Episcopală este cel mai mare lăcaş de cult din Episcopia Caransebeşului, iar sărbătoarea Rusaliilor este una dintre cele mai mari sărbători din cursul anului bisericesc, fiind ziua de naştere a Bisericii Creştine. Fiind un praznic împărătesc, slujitorii nu pot fi restricţionaţi de la slujire, ţinând cont de statutul lor de clerici, explică secretarul eparhial Casian Rușeț:

Având în vedere că spaţiul din interiorul catedralei este foarte generos, numărul credincioşilor fiind încă destul de mic în această perioadă, în timpul pandemiei este asigurată distanţarea fizică. Precizăm că Episcopia Caransebeşului nu a fost pasivă nici la măsurile impuse de starea de urgenţă, nici la nevoile comunității din această perioadă, venind în sprijinul celor vulnerabili cu servicii ce depăşesc valoarea de 300.000 lei, reprezentând: hrană caldă pentru persoanele carantinate instituțional şi pentru cele aflate în izolare la domiciliu, pachete de alimente pentru vârstnici, medicamente pentru persoanele vulnerabile, achitarea de utilităţi pentru cei afectaţi de epidemie şi echipamente de protecţie pentru spitale”.