Sloiurile de gheaţă de pe Dunăre pot crea probleme

 În Caraş-Severin s-a constituit un Comitet de criză, care să monitorizeze situaţia sloiurilor de gheaţă de pe fluviu. Pe Dunăre în dreptul judeţului se scurg sloiuri de gheaţă, însă, momentan, nu se înregistrează aglomerări.

Deşi momentan,pe Dunăre nu s-au înregistrat probleme pe teritoriul judeţului Caraş-Severin, ca să prevină eventualele probleme, autorităţile au creat comitetul de criză, care are rolul de a monitoriza în permanenţă situaţia. „Teoretic, există pericolul să se formeze zăpoare, în special în dreptul localităţii cărăşene Coronini”, a precizat Szabo. În astfel de cazuri, susţin specialiştii Apelor Române, soluţia o reprezintă dinamitarea.

În prezent debitul fluviului este de 4.000 m.c./s, ceea ce nu pune probleme, cel puţin pe teritoriul judeţului Caraş-Severin. Pentru a evita unele situaţii nedorite, Dorin Gavril, directorul adjunct al Administraţiei Bazinale de Apă Timiş, a propus ca în aceste zile o echipă formată din mai mulţi specialişti să se deplaseze în teren, pentru a verifica toate zonele cu potenţial pericol.

Comitetul de criză este format din reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţiei de Frontieră, primarii localităţilor riverane, Administraţiei Portuare şi ai Apelor Române.