Cum s-au întors de la Guvern 2,2 milioane lei

Aleşii judeţeni au votat la cel mai recent plen o rectificare de buget cu suma de 2,2 milioane de lei. Banii au ajuns înapoi în Caraş-Severin, după ce autorităţile judeţene i-au alocat pentru reabilitarea drumului care leagă comuna Văliug de Slatina Timiş. 

„Banii au ajuns în judeţ din rambursarea de TVA de la bugetul de stat, practic de la Ministerul Dezvoltării, dar şi a unei părţi din contribuţia Consiliului Judeţean Caraş-Severin a sumelor pe care le-a alocat pentru drumul Văliug – Slatina Timiş. Acesta deschide Muntele Semenic şi din Drumul Naţional 6. Practic, e procedura europeană prin care se finanţează aceste lucrări. Aceste sume, de fapt, vor fi din nou folosite pentru proiecte cu finanţare internaţională”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde.

Tot la rectificarea bugetară a intrat şi suma de 150 mii lei, pe care Consiliul Judeţean Caraş-Severin a oferit-o, ca formă de ajutor financiar sinistraţilor din judeţul Vrancea. Ca să prevină inundaţiile ce vor veni, cauzate de topirea bruscă a zăpezii, la iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin s-a constituit fondul de rezervă în bugetul propriu al judeţului, iar printr-un proiect de hotărâre s-a propus deblocarea şi utilizarea sumei de 150 mii lei, sub formă de ajutor financiar destinat judeţului Vrancea. „Aprobarea de ajutoare pentru unităţile administrativ-teritoriale aflate în situaţii de extremă dificultate se face numai prin hotărâre a Consiliului Judeţean, fie la cererea publică a edililor respectivelor unităţi, fie, în cazul nostru, din proprie iniţiativă”, a declarat Sorin Frunzăverde.