Slackline EXTREM la Reșița, pe turnurile gemene din Mociur – cu Flaviu Cernescu, Balaurul din Transilvania

Transylvania Dragon sau Balaurul din Transilvania, nume sub care devine tot mai cunoscut cărăşeanul Flaviu Cernescu, și-a propus ,,să cucerească Reșița și reșițenii cu o demonstrație de slackline extrem, cum nu ați mai avut ocazia să vedeți live”. Astăzi, la ora 17,00, în zona UCMR,  aproape de Muzeul de Locomotive, Flaviu se va plimba pe coardă între TURNURILE GEMENE din Mociur.

Turnurile de răcire pentru eliminarea reziduurilor rezultate din forjele UCMR au fost construite în anii 70 și urmează să fie demolate curând, nemaigăsindu-și utilitatea, amintesc organizatorii, care precizează că documentele indică o înălțime a turnurilor de 90 de metri, iar distanța dintre ele este de aproximativ 50 de metri, ceea ce face din această traversare probabil cea mai lungă linie de slack din România. ,,Ca orice poveste de succes, plimbarea la înălțime a lui Flaviu Cernescu are un scop precis. E nici mai mult nici mai puțin decât o invitație să descoperim Transilvania şi Banatul, aşa cum nu le-am mai vãzut, din alt unghi, într-un viitor ducumentar turistic cu sporturi extreme regizat de Sabin Dorohoi, în care «extremul» Flaviu Cernescu are rolul principal“, transmite reşiţenilor Georgeta Petrovici, PR al acestui nou film semnat Sabin Dorohoi.

Potrivit comunicatului primit la redacţie, programatorul IT Flaviu Cernescu, unul dintre cei mai curajoşi bãnãţeni pasionaţi de sporturi extreme, va merge pe coardã deasupra unor edificii reprezentative din  Transilvania şi Banat. Pentru ca reţeta aventurii sã fie completã, cea mai mare parte a drumului va fi fãcutã pe un monociclu! În drumul sãu artistul acrobat se va întâlni cu oameni interesanţi, descoperind istoria şi tradiţiile locurilor.

Viitorul documentar se turnează între 10 şi 26 octombrie, iar echipa va parcurge practic întreg Banatul şi Transilvania, filmând o parte din cele mai renumite obiective turistice. Primul reper extrem al filmului a fost la Timișoara, unde Flaviu Cernescu a pășit pe o coardă în Piața Victoriei, între acoperișul Hotelului Timișoara și cel al Teatrului Național. Cum filmul presupune acrobaţii spectaculoase la înãlţimi ameţitoare în multe locuri publice ale marilor oraşe din Transilvania şi Banat (deocamdatã este perioada în care echipa solicitã aprobãrile autoritãţilor pentru acest demers inedit şi încã nu putem publica oficial exact toate locaţiile unde se va filma), cu siguranţã vor fi mulţi oameni curioşi sã asiste la ,,eveniment”.

Luni, Balaurul din Transilvania va încăleca monociclul și se va plimba pe lângă una din cele mai frumoase cascade din lume – Cascada Bigăr, dar și prin tunele și viaducte de pe ,,Semeringul bănățean” – calea ferată Oravița – Anina. Marți, eroul nostru își va continua aventura la Herculane, unde va merge pe coardă între stânci.

 Filmul este produs de Western Transylvania Studios, cea mai tânără casã de producţie din vestul țãrii, şi va fi regizat de Sabin Dorohoi, bãnãţean la origine, realizatorul celebrelor videoclipuri ,,Happy” din Reşiţa, Caransebeş, Bocşa, Herculane şi Anina. Sabin Dorohoi este laureat a peste 35 de nominalizãri şi premii internaţionale. Din cele treisprezece  filme de scurtmetraj realizate, ultimele cinci (,,Ghela” , ,,Visând la Galapagos” , ,,Clopotul”, ,,Fata din Transilvania” şi ,,Calea Dunãrii”) i-au adus cele mai multe distincţii internaţionale la festivaluri precum: Palm Springs, Reykjavic, Geneva, Chicago, TIFF, Roma, Regensburg, Sardenia şi Festivalul de film Est European din Hollywood.

 Mai multe detalii despre proiectul acestui film inedit de promovare a României, precum şi câteva filmuleţe foarte scurte de anunţare a viitorului documentar se pot gãsi pe site-ul oficial: ww.transylvaniadragon.com.

Foto: www.facebook.com/transylvaniadragonmovie

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/