Situație incertă la Viitorul Caransebeș. Până la înființarea Clubului Sportiv Municipal, asociaţia va trebui să trăiască și din „ajutor privat”

După ce a dat impresia că ar fi probleme financiar-contabile la Asociația de Fotbal Viitorul Caransebeș și, în consecință, că nu va tolera lipsa de profesionalism a conducerii, primarul Caransebeșului anunță că va sprijini în continuare echipa până la înființarea viitorului Club Sportiv Municipal.


Felix Borcean a ieșit în presă în urmă cu scurt timp și anunța că la asociația de fotbal auditul Primăriei a găsit nereguli în contabilitate. Una dintre cele mai mari nereguli ar fi fost lipsa de buget propriu al asociației de la înființare până în prezent. Cu alte cuvinte, Legea 350 privind finanțarea nerambursabilă a activităților ONG-urilor, în cazul nostru Asociația de Fotbal Viitorul Caransebeș, prevede că asociația poate să solicite anual o finanțare de la Primărie, însă în baza contractului aprobat trebuie să prezinte o cotă parte de finanțare de 10% din valoarea contractului (între 120.000 și 150.000 de lei anual), clauză pe care asociația nu a îndeplinit-o în cei trei ani de activitate. Cu toate astea, Consiliul Local, în baza celor prezentate de Direcția Economică și la propunerea primarului Borcean, a aprobat finanțarea anual. Borcean a vorbit prima dată și de bugetul mare pentru o echipă din Liga a IV-a, față de Armeniș care are un buget de 20.000 de lei.

Acum, din nou în cadrul unei conferințe de presă, Felix Borcean reia subiectul asociației sportive Viitorul Caransebeș și declară: „Viitorul Caransebeș va activa în continuare. Am tot discutat despre problemele care s-au petrecut în ultima perioadă. Vom vedea dacă putem continua cu finanțarea pe Legea 350, până la înființarea clubului. Dacă nu, vom recurge până la înființarea clubului la un ajutor privat, și deja există semne bune, ca să spunem așa, pentru susținerea acestui club”.