Situație disperată în Caraș-Severin! Sute de hectare de teren, cuprinse de flăcări!

Sfârșit de săptămână sub semnul focului în Caraș-Severin! Zeci de incendii de vegetație, care s-au manifestat pe raza întregului județ, au avut nevoie de intervenția a sute de pompieri. Au fost afectate peste 300 de hectare de teren!

Inconștiența celor care aprind vegetația uscată, în această perioadă, a dus la peste 30 de incendii necontrolate, în acest sfârșit de săptămână, pe raza întregului județ. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic”, „cea mai afectată zonă a fost pe raza localității Carașova unde au ars aproximativ 200 de hectare de vegetație. Din cauza terenului greu accesibil, autospecialele de stingere nu s-au putut apropia de zona de ardere și s-a intervenit cu lopeți și pliciuri”. Tot pe raza comunei Carașova a izbucnit un nou incendiu în această seară. Pentru stingerea sa intervin pompierii din Reșița.

Astfel de incendii au izbucnit și în Reșița, Caransebeș, Moldova Nouă, Bocșa, Berzovia, Cornea, Goruia, Bănia, Sichevița, Cârnecea, Ticvaniu Mare, Zăgujeni, Slatina Timiș. În total, la intervenții au participat peste 120 de pompieri militari.

Intervențiile au fost îngreunate și de vântul puternic care a favorizat extinderea rapidă a incendiilor de vegetație. De ieri, din jurul orei 12.00, până astăzi, la ora 8.00, județul Caraș-Severin a fost sub atenționare de cod galben de vânt.

Pompierii reamintesc că arderea resturilor vegetale se face cu respectarea prevederilor legale, după obținerea permisului de lucru cu focul de la Primărie, a avizului de la Garda de Mediu și cu luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți. Efectuarea acestei activități, în alte condiții decât cele prevăzute de lege, se sancționează cu amenzi cuprinse între 1.000 și 2.500 de lei.

tmc 640