Consiliul Județean a împărțit banii pe 2017. Vezi aici cât au primit comunele!

Președintele Silviu Hurduzeu a convocat o ședință extraordinară de consiliu județean pentru a supune atenției și aprobării consilierilor județeni cotele defalcate din TVA și impozitul pe profit pentru echilibrarea bugetelor.

Potrivit declarațiilor președintelui Silviu Hurduzeu au fost avute în vedere comunele cu spitale sau cu rate ori credite scadente în 2017, astfel că s-au alocat ceva mai mulți bani pentru Lăpușnicel (care are un credit scadent anul acesta), Teregova (care are un titlu executoriu), Bozovici (care are un spital) și Berzasca (rate credite).

„Sunt și două primării care au primit zero lei, pentru că atât au cerut. Eu nu îmi permit să dau bani celor care nu cer”, a explicat Hurduzeu. Președintele a spus că a cerut tuturor primăriilor să comunice necesarul de finanțare pentru anul 2017 de la Consiliul Județean.

Consilierul Ioan Cojocaru a intervenit și a spus că, de fapt, trei primării au primit zero lei: Zăvoi, Ocna de Fier și Lăpușnicul Mare, iar președintele și-a corectat afirmația, spunând că așa e, trei primări au cerut și primit zero lei.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

„Adresa venită de la Consiliul Județean nu ne întreba de câți bani avem nevoie, ci dacă avem arierate, rate, credite ori proiecte în derulare. Sigur că avem nevoie de bani, dar nu puteam minți: nu avem datorii și nici credite. Ne-au promis că preiau drumurile comunale la județ, puteau măcar asta să facă. Să nu mai spun că drumul de la Ocna la Bocșa e județean și e plin de gropi”, a explicat Petru Panescu, primarul din Ocna de Fier.

banner maxagro