Spitalele din județ nu au apă caldă!

spital

Fie că sunt racordate la sistemele locale, fie că dispun de centrală instalație proprie, spitalele din Caraș-Severin nu distribuie apă caldă continuă. Situația a fost identificată în urma unor inspecții din partea Instituției Prefectului Județului Caraș-Severin.

Cinci spitale din județ au fost luate la verificări de către o comisie mixtă formată din reprezentanți ai Prefecturii, Direcției de Sănătate Publică și Casei de Asigurări de Sănătate. Inspecția a vizat atât condițiile igienico-sanitare din spitale cât și aprovizionarea cu medicamente a farmaciilor din cadrul acestora.

În raportul întocmit de Prefectură apare o problemă generală, identificată în cadrul spitalelor din județ: lipsa furnizării de apă caldă continuă. La Caransebeș de exemplu pe secțiile de obstretică și chirurgie boilerele sunt nefuncționale, iar la Oravița nu se distribuie deloc apă caldă la secția de boli cronice. Aceeași situație se regăsește la Reșița, unde apa caldă nu este furnizată continuu.

În urma controalelor efectuate, comisia a transmis raportul întocmit atât conducerii spitalelor, cât și administrațiilor locale de care țin acestea ca să se încerce o rezolvare la problemele sesizate.„Ca urmare a concluziilor rezultate în urma  verificărilor efectuate, instituția noastră a solicitat conducerii unităților sanitare cu paturi și consiliilor locale pe raza cărora funcționează spitalele unde au fost depistate deficiențe dispunerea măsurilor legale pentru remedierea acestora”, declară Flavia Messer, consilier în cadrul Instituției Prefectului Județului Caraș-Severin.

La partea de aprovizionare, s-a constatat că în spitalele din Moldova Nouă, Oravița și Oțelu Roșu stocurile de medicamente sunt suficiente pentru cererea din cadrul acestor unități medicale, mai puțin solicitate decât unitățile spitalicești din Reșița sau Caransebeș, unde lipsesc câteva categorii de medicamente.

Prefectul județului, Silviu Hurduzeu, a declarat că dorește să revină după câteva luni în unitățile spitalicești cu alte controale.n„La începutul acestui an am efectuat controale la spitalele din județ. Intenționez ca aceste controale să se continue și pe viitor, periodic”, precizează Silviu Hurduzeu.