Situația pașapoartelor pe luna iulie în județ

În luna iulie, reprezentanții Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple au avut de lucru. Doar la ghișeul serviciului s-au înregistrat peste 1500 de cereri.

Pentru că este perioada vacanțelor și oamenii doresc să călătorească peste hotare, cărășenii  s-au deplasat la sediul SPCEEPS şi au depus cereri pentru eliberarea unui pașaport. În timp ce unii cărășeni și-au înnoit pașaportul, alții au rămas fără dreptul de a circula în străinătate.

Peste 700 de pașapoarte electronice au fost eliberate pentru a fi înmânate mai apoi cetățenilor. De asemenea, au fost personalizate 692 de pașapoarte temporare, dintre care 15 erau pentru români cu domiciliul în străinătate.

leader board 728 x 90 px

Pentru 16 persoane instanța a decis suspendarea temporară a dreptului la libera circulație în străinătate, iar tot atâtea persoane au fost sancționate contravențional pentru că și-au pierdut pașaportul sau acesta se afla în stare avansată de deteriorare. Valoarea totală a amenzilor s-a ridicat la 480 de lei.

Cei care intenționează să își elibereze pașaportul, trebuie să ştie că paşapoartele temporare se eliberează în aceeaşi zi, iar paşaportul electronic este gata în termen de 14 zile calendaristice.