Sănătatea de pe Valea Bistrei renaște vizibil

Dacă în urmă cu doar jumătate de an sănătatea de pe Valea Bistrei risca să fie îngropată de datorii, luna iunie a anului 2014 a găsit spitalul din Oțelu Roșu într-o situație cât se poate de roz.

Cu un ambulatoriu finalizat aproape în întregime, care oferă aparatură, condiții și medici de calitate, Oțelu Roșu intră în concurență deschisă cu multe alte orașe mult mai mari din zonă. Spitalul de pe Valea Bistrei a reușit să se mențină la suprafață și să depășească problema arieratelor.

Investițiile care au încununat începutul acestui an au găsit spitalul din Oțelu Roșu într-o notă ascendentă. În primul rând au fost aduși medici noi și performanți care să acopere nevoile bolnavilor din zonă. Mai mult decât atât, unitatea spitalicească a fost dotată și cu aparatură modernă. Agenda investițiilor nu se încheie aici. Planurile de viitor promit o dotare completă a întregii unități cu aparate și condiții care să aducă spitalul din Oțelu la standarde europene.

Autoritățile locale de pe Valea Bistrei sunt mai mult decât încântate de modul în care unitatea spitalicească s-a dezvoltat. Meritele pentru toate reușitele care au încununat până acum investițiile făcute sunt puse de către oficiali pe seama conducerii spitalului.

„Vreau să felicit conducerea spitalului din Oțelu Roșu pentru că a reuşit în această perioadă de aproximativ doi ani de zile să gestioneze foarte bine unitatea spitalicească de pe Valea Bistrei. De asemenea, spitalul s-a bucurat și de sprijinul primăriei. Chiar dacă acesta nu a fost foarte consistent de fiecare dată, a fost cu siguranță constant”, a explicat Luca Mălăiescu, primarul orașului Oțelu Roșu.

Astfel, din munca de echipă a managerilor și a conducerii, cu sprijinul autorităților locale, sistemul de sănătate de pe Valea Bistrei a reușit să se mențină la suprafață și să depășească cu brio problemele financiare care au degradat vizibil o mare parte din unitățile sanitare din județ.

Mai mult decât atât, spitalul din Oțelu Roșu se poate lăuda ca fiind singurul spital din Caraș-Severin care a reușit să scape de datorii. „Cred că este sigurul spital din județ care nu are arierate. Este un lucru foarte bun. Totul se datorează în primul rând conducerii spitalului. La spitalul din Oțelu Roșu este vorba despre un management de dat exemplu la nivel județean”, a mai menționat Luca Mălăiescu.