Containerele din curtea Spitalului Județean de Urgență Reșița în care a funcționat Unitatea de Primiri Urgențe pe perioada lucrărilor de modernizare vor deveni cabinete medicale în regim ambulatoriu!
Paul Purea, președintele Consiliului de Administrație de la Spitalul Județean a explicat în plenul Consiliului Județean de ce s-a ajuns în această situație: „Nu știu ce legi au fost înainte, cine le-a făcut, dar din 20 de ambulatorii, 13 sunt vândute pentru totdeauna anumitor medici. Mulți dintre ei nici nu se mai găsesc la ora asta în spital! Pot să facă din acele ambulatorii ce vor!” „În containerele unde a fost UPU înainte, care sunt cu avize de la DSP, vom face ambulatoriul spitalului.”, a adăugat președintele Dunca.
Ambulatoriile s-au vândut în urmă cu mai mulți ani, tocmai de către Consiliul Județean Caraș-Severin. Călin Mircea Laza nu dramatizează și spune că e gata să ofere servicii mai bune pacienților și să încaseze mai mult de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate chiar dacă ambulatoriul va funcționa în containere. „Încerc să aduc un soft de la București, foarte ieftin, să pun niște plasme deasupra fiecărei uși a fiecărei specialități, omul să se poată programa pe Internet, la telefon. Evităm să mai stea oamenii la coadă, sau bătrânii în picioare. Vine omul cu 10 minute înainte, ia loc într-o sală de așteptare. Actualmente, pe ambulatoriu luăm între 170.000 și 190.000 de lei. Vă asigur că, după ce i-am dat drumul și merge din plin, vom depăși 400.000 – 500.000 de lei pe lună.”, a spus managerul spitalului.
Un alt obiectiv al lui Călin Mircea Laza este acreditarea laboratorului de analize, care ar reprezenta o altă sursă importantă de atragere de bani de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.