Sistemul de sănătate din România, „disecat” de specialiști din întreaga lume. Vestul țării, reprezentat de medici din Timișoara

„European Hospitals”  aceasta este tema din acest an a Convenției Naționale a Spitalelor, un eveniment internațional dedicat calității actului medical. Vestul țării va fi reprezentat de specialiști din cadrul Spitalului Județean din Timișoara, dar și de la Universitatea de Medicină „Victor Babeș”.

România este una dintre țările care investesc cel mai puțin în sistemul de sănătate, iar sumele scoase din buzunarele pacienților depășesc an de an media europeană. Acesta este doar unul dintre motivele pentru care sistemul este etichetat ca fiind bolnav și chiar putred. Au apărut, de-a lungul timpului, declarații ale decidenților politici prin care s-a promis schimbare de la noi protocoale terapeutice și de combatere a infecțiilor intraspitalicești până la ridicarea a opt spitale regionale. Clișeic, dar adevărat de la a spune până la a face e cale lungă, mai ales acum când inclusiv scena politică se clatină. 

Evenimentul care va avea loc la București, în 26 și 27 septembrie, reunește manageri de spitale, directori medicali, șefi de secții și specialiști din toată lumea. În cadrul întâlnirilor se va discuta despre perspectivele legate de îmbunătățirea calității actului medical. Vestul țării va fi reprezentat de specialiști din cadrul Spitalului Județean din Timișoara și din cadrul Universității de Medicină „Victor Babeș”.

„Este un eveniment la care vom participa cu siguranță pentru că este vorba despre sistemul medical, ceea ce ne interesează pe toți. Vor avea loc discuții legate de problemele pe care le întâlnim în sistem și sigur legate de perspective, cum se pot rezolva aceste probleme.”, a declarat, pentru Express de Banat, prof. univ. dr. Marius Craina, managerul Spitalului Județean din Timișoara. 

„Eu voi participa în calitate de speaker în domeniul Oncologie. Sunt de părere că întreg sistemul trebuie reclădit. Mai precis, avem nevoie de formarea echipelor multidisciplinare de diagnostic și tratament și de asigurarea disponibilității celor mai moderne terapii pentru a avea rezultate mai bune.”, a spus dr. Raul Pătrașcu, asist. univ. în cadrul UMFT.

România are cea mai mare rată de mortalitate din cauza cancerelor la nivel european, iar statisticile arată că stăm cel mai prost la capitolele: diagnostic, tratament, dar și la accesul pacienților la noi tehnologii și medicamente.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/