Sistemul de implanturi cu ultrasunete REX, pentru prima oară în România!

În premieră în domeniul stomatologic român, clinica Dental Experts din Timișoara devine prima unitate medicală din România autorizată să utilizeze sistemul de implanturi cu ultrasunete REX.

Fapt datorat atât unei investiții de 15.000 de euro, cât și experienței în chirurgie a prof. dr. Emanuel Bratu, singurul medic din țară care deține certificările necesare pentru a folosi acest sistem ultra performant, Dental Experts a ajuns prima clinică din estul Europei unde se realizează această procedură.

Noul sistem de implanturi poate rezolva cazuri care implică o pierdere masivă de os, fără să fie necesară o intervenție costisitoare și complicată de reconstrucție osoasă. Metoda a fost dezvoltată de inventatorul piezochirurgiei, prof. Tomaso Vercellotti, și poate fi utilizată doar de implantologi experimentați care trebuie să aibă, obligatoriu, pregătirea și certificarea pe care o deține fondatorul Dental Experts, Emanuel Bratu. Decizia de a implementa acest sistem a venit în urma unei analize a numărului celor care solicită restaurări dentare. S-a observat în rândul pacienților clinicii că există creștere a cererii cu aproximativ 20% față de anul 2018.

„În clinica noastră se prezintă tot mai mulți pacienți care doresc restaurări dentare, însă au un deficit mare în ceea ce privește osul de la nivelul gurii. Aceștia sunt candidații ideali pentru a beneficia de sistemul implementat, în premieră, la Dental Experts. Practic, suntem convinși că am găsit cea mai bună soluție medicală pentru cei care au neapărată nevoie de un implant, atât din punct de vedere al calității lucrării, cât și din punct de vedere financiar. În cadrul clinicii noastre se fac mereu studii și investiții în beneficiul pacienților. Sănătatea și bunăstarea lor sunt mereu pe primul plan, tocmai de aceea se face o documentare continuă, pentru ca fiecare pacient să primească întotdeauna recomandările corecte încă de la prima vizită.”, a declarat prof. dr. Emanuel Bratu.

Dacă primul implant în os în zona de vest a țării a fost făcut de prof. dr. Dorin Bratu în 1974, fiul său, Emanuel Bratu, înregistrează în prezent o altă premieră, de data aceasta la nivelul întregii țări, prin noua procedură care se va realiza doar la Timișoara, cu ajutorul noului sistem achiziționat.

Dental Experts investește mereu în tehnologie, în cercetare și în perfecționare continuă. Anual, în cadrul clinicii, investițiile în aparatură medicală de ultimă generație depășesc 70.000 de euro.