Iulius Town, orașul viitorului. Grădină mediteraneană în United Business Center 3, la umbra cele mai înalte clădiri din România!

Printr-un inedit concept, „parcul” din lobby, complexul mixed-use Iulius Town Timișoara încearcă să reconecteze locuitorii orașului cu natura.

Astfel, pe lângă 25 de arțari, carpeni și ginkgo biloba deja existenți, care împrejmuiesc terasele exterioare de la etajele 1 și 2 ale clădirii United Business Center 3, cei care lucrează în imobil sau care vin, pur și simplu, în vizită au parte de o nouă surpriză: lobby-ul este acum gazda unui peisaj de inspirație mediteraneană. Trei măslini negri au devenit centrul atenției celor care trec pragul clădirii. De jur împrejurul acestora au fost amenajate canapele pentru angajații cei care doresc să se bucure de o pauză în natură, fără a părăsi totuși clădirea.

„Natura face minuni asupra stării noastre de spirit. Am mizat pe confortul pe care îl creează un astfel de peisaj verde nu doar afară, ci și în clădire, în imediata vecinătate a biroului. De aceea, ne-am gândit să eliminăm frontierele și să ducem grădina Iulius Town în interior, pentru a le permite angajaților o conexiune directă cu elementele naturale. Este un concept viu, plin de culoare, care a schimbat în mod plăcut recepția clădirii UBC 3.”, a declarat Laurențiu Manea, managerul Office Buildings Iulius Town Timișoara.

Nu numai natura are un rol important în structura clădirilor care fac parte din United Business Center. Recepțiile clădirilor sunt gândite ca spații de relaxare și socializare, zone de întâlnire prietenoase, elegante și moderne, astfel încât recepția UBC 3 găzduiește, în prezent, o expoziție cu lucrările graffiti ale artiștilor care, în timpul verii, au pictat pereții tunelului auto din complexul Iulius Town.

Atât din punct de vedere al sustenabilității, cât și al amenajărilor, United Business Center 3 poate fi considerată drept o clădire cu adevărat „verde”. UBC3 găzduiește, în cei 19.000 de mp ai săi, numeroase companii precum Visma, NTT Data, IBM, Cognizant Softvision, Endava, UniCredit Bank, Amdaris, Plan.Net, Virtual 7, Azets, Joyson Safety, Senticle, Intermodal sau GFTD ai căror angajați se pot considera norocoși. Nicicând natura nu a fost mai aproape de o clădire de birouri. Iulius Town include o grădină impresionantă, întinsă pe o suprafață de 43.700 de mp, cu arbori maturi, spații de relaxare, piațete pentru evenimente, inclusiv un lac, a cărei investiție a depășit 8.7 milioane de euro.

Iulius Town Timișoara este cel mai mare proiect de regenerare urbană inaugurat anul acesta în România. Dezvoltat în jurul Iulius Mall, el include componentele retail, office, parc și entertainment, oferind cel mai mare spațiu de shopping din afara Bucureștiului (120.000 mp și 450 de magazine) și un centru de afaceri ultramodern, format din trei clădiri de birouri funcționale, cu o suprafață totală de 50.000 mp. O a patra clădire de birouri – UBC 0 – este în construcție și urmează a fi cea mai înaltă clădire din România.