Sistemul de e-ticketing, în probe pe autobuzele din Reșița

Societatea de Transport Urban Reșița a terminat de implementat programul de e-ticketing pe autobuze, care acum este în perioada de probe, pentru reglarea eventualelor deficiențe de sistem.

Prin noul sistem, într-o primă etapă se va trece la descentralizarea vânzării de bilete spre diverși comercianți locali, bilete care urmează să fie validate la validatoarele speciale din autobuze, pentru fiecare călătorie, urmând să dispară taxatorii de pe mijloacele de transport în comun.

Într-o a doua etapă se vor introduce și cartele speciale care vor putea fi preplătite, atât pentru călătorii simple, cât și în varianta de abonamente. De asemenea, a fost implementată și o pagină de web unde fiecare utilizator își va putea verifica soldul cartelei și numărul de călătorii rămase.

O a treia etapă va presupune că aceste cartele nominale vor putea fi încărcate și online, cel mai probabil cu plata prin SMS.

Totodată, Societatea de Transport Urban discută în aceste zile cu comercianții de la care se vor putea cumpăra biletele de autobuz, după finalizarea negocierilor lista finală urmând să fie transmisă presei pentru mediatizare.

Cel mai probabil noul sistem de e-ticketing va fi pus în funcțiune din 1 septembrie, dacă probele nu vor reliefa și alte probleme.