Singura problemă de la Naidăș: lipsa uniformelor și a echipamentului de lucru

Polițist de frontieră în uniformă.
Cuib de vise 1000x100

S-au dus vremurile în care corupția și traficul erau principalele probleme de la graniță. Acum la Naidăș singura nemulțumire este legată de uniforma și echipamentul angajaților.

Cantități nesemnificative de produse au fost confiscate de Biroul Vamal Naidăș în primele 8 luni ale acestui an. În cele trei puncte vamale (Naidăș – rutier, Moldova Veche – naval și Moldova Nouă – naval) au fost verificate 520 de nave, 45.842 de autoturisme, 2.767 de camioane de marfă, 146 de autocare, 1.921 de microbuze, totalizând 193.819 călători. În total au fost confiscate, abandonate sau reținute 338 de pachete de țigări, 50 de litri de alcool și 5,39 grame de canabis. Nu au fost aplicate amenzi, ci doar 3 avertismente.

Potrivit șefului Biroului Vamal Naidăș, Cătălin Zărnescu, singura problemă este lipsa uniformelor de serviciu și a echipamentului de lucru (salopete de iarnă/vară şi bocanci iarnă/vară), destinate lucrătorilor vamali operativi, în conformitate cu HG 572 din 2019. „A fost depășit cu mult termenul de doi ani de la ultima dotare, iar unii lucrători vamali nu au primit niciodată acest tip de echipament. Sperăm ca această problemă să fie rezolvată cât mai curând posibil, uniformele fiind în curs de achiziționare de către Autoritatea Vamală Română.”, explică șeful Biroului Vamal Naidăș.

publicitate si promovare in ziar

Sursă foto: Arhivă

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01