Medicul estetician indian Singh Bhupinder va primi distincția de cetățean de onoare al Caransebeșului. Propunerea primarului Felix Borcean a fost aprobată în unanimitate de către consilierii locali în cadrul ședinței de lucru.
Edilul Caransebeșului și-a motivat propunerea Singh (Happy) Bhupinder prin faptul că de mult timp nu a mai fost un cetățean de onoare din lumea medicală în Caransebeș, iar medicul indian, care este și director medical al Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș, este un profesionist în meseria pe care o practică, specialist în chirurgie plastică și reparatorie.
„Pe lângă faptul că dr. Singh este o prezență exotică în peisajul caransebeșean este și un extraordinar de bun profesionist, un magician prin toate operațiile pe care le-a realizat și s-au prezentat și de către Express de Banat. Consider că e bine să avem și din rândul medicilor, pentru că nu s-a întâmplat lucrul acesta în ultimii 4, 5 ani, să facem un medic cetățean de onoare. S-a tot vorbit de relația mea încordată cu medicii, eu nu o consider deloc încordată, au fost momente și momente când am avut păreri divergente pe anumite segmente dar consider că medicul Singh chiar merită această distincție și poate că acest titlu de Cetățean de Onoare, oarecum îl va împământeni aici pentru că nu găsești foarte des medici care să fie atât de buni în meseria lor și noi ni-l dorim să rămână aici în Caransebeș.”, ne-a declarat primarul Felix Borcean.
În Delhi, în fiecare an, 400.000 de tineri dau examen la Medicină. Povestea tânărului Bhupinder în România a început când a văzut un anunț în presă că poate studia medicina în afara țării.
A ales Timișoara, pentru că aici putea studia în limba engleză. În 1998, când a venit la Timișoara, era un puștan ce abia terminase liceul. În 2004, când a terminat facultatea, a cunoscut doi oameni care i-au schimbat viața: profesorii dr. Tiberiu Bratu, respectiv dr. Gheorghe Nodiți, reputați chirurgi plasticieni, recunoscuți național și internațional, datorită cărora a ales specializarea chirurgie plastică și reparatorie. Nu s-a mai întors acasă pentru că în România este liniște:„România are 22 de milioane de locuitori, New Delhi are 80 de milioane. Sincer, e mai liniște aici!”.
De peste 23 de ani se află în România și după Timișoara a ales Caransebeșul unde a fost autorul a numeroase operații inedite pentru spitalul de provincie. Lucrează la Caransebeș din 2014 și a înființat, în cadrul spitalului care are acum 388 de paturi, singurul Compartiment de Chirurgie Plastică și Reparatorie din întreg județul Caraș-Severin.