Sindicatul PMT cere primarului Fritz, prin instanță, ștergerea de pe Facebook a „postărilor denigratoare”

294896136 630570381996734 6975008975839419988 n
explo 1000x200

Sindicatul Liber al Angajaților din Primăria Timișoara continuă șirul de procese cu echipa de conducere a instituției. Acum, liderul sindical îi cere edilului șef să șteargă unele postări de pe pagina de Facbook a partidului din care face parte.

Potrivit sindicatului, organizația va cere instanție să îl oblige pe primarul Dominic Fritz să șteargă postările pentru că ar fi denigratoare.

„Obligarea pârâtului de rang 2 la înlăturarea de pe pagina oficială a filialei județene a partidului de pe platforma Facebook a postărilor denigratoare la adresa subscrisului din data de 19 mai 2022 și din data de 20 iulie 2022; obligarea pârâtului indicat mai sus la publicarea, pe cheltuiala sa, a hotărârilor pronunțate în prezenta cauză într-un ziar de circulație locală, într-un ziar de circulație națională și pe pagina oficială a filialei partidului de pe platforma Facebook, în termen de cel mult o săptămână de la soluționarea definitivă a acesteia”, sunt cerințele sindicatului.

Postările cu pricina fac referire la persoanele anchetate sau puse sub acuzare de DNA pentru fapte săvârșite când munceau în Primăria Timișoara, în timpul administrației Robu.

Redăm mai jos postările USR PLUS Timiș.

Postarea din 19 mai

„Domnii Dan Diaconu, viceprimar în era Robu, și Radu Țoancă, etern consilier local al PSD și intermediarul feluritelor afaceri imobiliare din zonă, dau constant lecții de administrație. Indubitabil, dumnealor se pricep la modificarea organigramei: în cei 8 ani de domnie a dlui. Robu + USL/PNL, au schimbat-o de 18 ori.

Rezultatul? Numărul de posturi a crescut de la 523 la 640 și, în urma celor 106 concursuri de angajare prilejuite de fiecare schimbare, au angajat 396 de persoane în primărie. Spre satisfacerea feluritelor grupuri de interese ce azi blochează orice reformă. Spre a aduce cărători de trepied și a înființa o televiziune a primăriei. Spre a hrăni toate gurile. Să fie toată lumea mulțumită și nimeni să nu conteste nimic.

Nu degeaba fosta șefă de la resurse umane are un apartament în Tenerife. Nu întâmplător așa zisul sindicat al câtorva angajați din Primărie contestă orice încercare de a desțeleni terenul în timp ce prosperă din afaceri imobiliare cu apartamente de lux pe litoral* (în 2012, același sindicat semna un protocol politic de susținere a USL, în Timișoara).

Nu puține dintre concursuri erau de felul celui transparent și deschis organizat pentru ca un consilier personal al primarului să devină director peste jumătate din patrimoniul orașului, direcție special înființată pentru domnia sa în urma modificării organigramei (pentru unele din aceste concursuri actuala administrație a făcut demult plângere la DNA și încă așteaptă rezultatele anchetei).

A doua organigramă votată de noua administrație a fost ieri suspendată în primă instanță. Administrația va face recurs la această decizie. Cu toate piedicile și interferențele, lupta ce ne-am asumat-o și pe care o purtăm zi de zi continuă. Pentru că la trecutele alegeri au fost votate ideile de reformă, reguli, competență și respect față de cetățeni”.

Postarea din 20 iulie

„Acoliții fostei administrații PNL fac coadă la tribunal.

Ieri, Rodica Aurelian, fosta șefă a Resurselor Umane din Primăria Municipiului Timișoara în timpul mandatelor lui Nicolae Robu, a fost pusă oficial sub acuzare pentru trucarea concursurilor de angajare în favoarea unor membri PNL și apropiați ai acestora.

Florin Răvășilă, fost consilier personal al lui Robu și recent implicat într-un alt dosar de corupție, este unul dintre beneficiarii acestor concursuri de angajare măsluite. Membrii PNL nici măcar nu trebuiau să învețe subiectele de concurs, lucrările fiind scrise de alții. Anul trecut, Dominic Fritz a descoperit aceste nereguli și a predat toate dovezile procurorilor DNA.

Rodica Aurelian, care deține, printre altele, și o vilă în Tenerife, s-a înscris în sindicatul condus de un obedient al fostului primar imediat ce Dominic Fritz a propus o nouă organigramă prin care a desființat Serviciul Resurse Umane condus de ea. Sindicatul a atacat organigrama și a reușit să blocheze reorganizarea Primăriei în instanță.

Acestea sunt motivele reale pentru care oamenii vechiului sistem se tem de orice schimbare pe care o dorește noua administrație USR în Timișoara. Funcții călduțe la stat, privilegii elitiste și venituri necinstite.

Dominic Fritz și USR PLUS Timiș și-au asumat reforma administrației publice din Timișoara, pe care o vor duce la capăt indiferent de piedicile care le sunt puse”.