Noua organigramă a Primăriei Timișoara este contestată de sindicatul din instituție, care cere revocarea ei pe motiv că nu a fost programată o dezbatere publică, așa cum ar scrie în lege.
Noua organigramă a Primăriei Timișoara a fost aprobată de către consiliul local în urmă cu o lună și vine cu unele modificări semnificative. Astfel, s-a redus numărul structurilor de la 27 la 17, iar 80 de posturi, printre care zece de conducere, au fost desființate. Printre noutăți se numără înființarea posturilor de manager de cartier și de grădinar-șef al orașului.
Sindicatul Liber al Salariaților din Primăria Timișoara și din Serviciile Publice aflate în subordinea Consiliului Local Timișoara și-a arătat nemulțumirea cu privire la noua organigramă încă dinainte de a fi aprobată și a solicitat organizarea unei dezbateri publice, lucru care s-a întâmplat.
În aceste condiții, sindicatul din Primăria Timișoara a depus, în această săptămână, o plângere prealabilă și solicită revocarea ei.
„Subscrisul sindicat a solicitat în scris, în mod expres, organizarea unei dezbateri publice asupra proiectului de hotărâre adoptat prin HCL Timișoara nr. 237/15.06.2021, prin adresa nr. 493/14.06.2021, înregistrată la Primăria Municipiului Timișoara cu nr. SC2021-016629/14.06.2021. Fără a se ține cont de această solicitare și de obligația imperativă instituită de art. 7 alin. (9) din Legea nr. 52/2003 și art. 8 din OUG nr. 57/2019 de organizare a unei dezbateri publice, Consiliul Local al Municipiului Timișoara a adoptat, în mod nelegal, hotărârea contestată”, scrie în plângerea prealabilă.
Printre cei care fac parte din sindicatul care contestă noua organigramă a Primăriei Timișoara se numără Culiță Chiș – șeful Direcției Tehnice, Rodica Aurelian – fostă șefă a Serviciului Resurse Umane și Adrian Bere – șeful Direcției de Mediu.