Sinagoga din Caransebeș are nevoie de 2,5 milioane de euro! Felix Borcean își pune speranța în comunitatea evreiască din România

O delegație a comunității evreiești din România a vizitat municipiul Caransebeș și a purtat discuții cu primarul Felix Borcean în vederea reabilitării Sinagogii și revigorării comunității evreiești din municipiu.

Din delegație au făcut parte președintele Federației Comunităților Evreiești – dr. Aurel Vainer, Prim Rabinul României – Rafael Shaffer, Anette Vainer – vicepreședinte, Ivan Bloch – președintele Comunității Evreilor Lugoj, Israel Sharli Sabag – director JDC pentru România și fosta Iugoslavie și Ery Pervulescu – coordonator programe naționale JDC și fost președinte al Obștei Evreilor Caransebeș.

„Am discutat foarte mult despre Sinagogă, despre posibilitatea renovării ei printr-un proiect pe fonduri europene pe care îl avem în plan. Ar fi necesare cam 2,5 milioane euro pentru reabilitarea integrală a Sinagogii, în special a interioarelor clădirii”, a precizat primarul Felix Borcean.

„Mă bucur că am avut ocazia să revin la Caransebeș împreună cu delegația FCER condusă de domnul președinte dr. Aurel Vainer. Ca de fiecare dată, atât domnul primar Felix Borcean, cât și city managerul Andrei Ungur s-au arătat extrem de deschiși la dialog și interesați atât de viitorul comunității evreiești, cât și de cel al Sinagogii din Caransebeș. De asemenea, împreună am pus bazele unui mare program regional ce va avea loc la Caransebeș și va aduce împreună zeci de participanți din regiune. Acest program este organizat de președintele Obștei Caransebeș, dr. Florin Damian Schwartz, cu suport și sprijin din partea noastră”, ne-a declarat Ery Pervulescu – coordonator programe naționale, fost președinte al Obștei Evreilor Caransebeș.