Iubitori ai muzicii clasice, dar și ai tradițiilor evreiești au luat parte la un concert de excepție la sinagoga din Caransebeș, un locaș de cult readus la viață prin grija comunității de evrei, nou înființată în municipiul de pe Timiș și Sebeș.
A deschis programul muzical Iosef Adler, prim cantor al Federației Comunităților Evreiești din România (București), urmat de Pusztai Emanuel, cantor al Federației Comunităților Evreiești din România (București).
„Suntem cantori pentru România și în seara asta ne bucurăm că putem bucura sufletele celor care viețuiesc aici, în Caransebeș. Piese din repertoriul nostru, atât cel religios, cât și cel laic. Înfrumusețăm această sală prin muzica noastră, să aducem puțină bucurie în inimile oamenilor. Noi nu avem sărbători de vestire și naștere a lui Isus, nu există colind, la noi singura sărbătoare care se apropie este Hanuka, o sărbătoare religioasă care înseamnă «Rededicarea» și legată de istorie. Este în sezonul Crăciunului, dar noi de Hanuka sărbătorim recuperarea Templului din mâna Grecilor Antici. S-a întâmplat o minune, s-a găsit doar o fiolă cu ulei sfânt care putea să ardă doar pentru o zi, în schimb a ars 7 zile neîncetat. De aceea, corul a interpretat câteva cântece dedicate acestei sărbători”, ne-a precizat Pusztai Emanuel. Concertul a fost încheiat de către Alexandru Petria, la origini caransebeșean, dirijor al Operei din Stuttgart (Germania).
La eveniment au participat oameni de cultură din Caransebeș, membri ai comunității evreiești din Caransebeș, Lugoj, Timișoara, Reșița, Oțelu Roșu și Băile Herculane, iubitori ai muzicii clasice și cantoriale, ne-a precizat Ery Daniel Pârvulescu, fost președinte al comunității evreiești din Caransebeș, cel care a predat ștafeta medicului dentist Damian Florin, cunoscut ca Damian Schwartz.