Simulare Evaluarea Națională! Rezultate rușinoase la Matematică, în Timiș

elevi din timis, absenti de la matematica, la bac
1000x100 (2) mbmr 1000x100

Elevii de clasa a VIII-a din județul Timiș care au simulat Evaluarea Națională au obținut rezultate rușinoase. Mai mult de jumătate au primit note sub 5.

Elevii de clasa a VIII-a din județul Timiș care vor susține Evaluarea Națională în acest an nu s-au prea pregătit pentru examen. Drept dovadă stau rezultatele rușinoase obținute la simulare.

Inspectoratul Școlar Timiș a făcut publice rezultatele. Astfel, aflăm că la proba scrisă la Limba Română, aproape 25% dintre candidați au obținut note sub 5. În total, s-au înscris 5.859 de candidați, dintre care 5.539 au fost prezenți. La această probă s-au înregistrat patru note de zece.

Mai mult, la Matematică, procentul notelor sub 5 este de aproape 57%. Aici s-au înscris tot 5.859 de candidați, fiind prezenți 5.504. Și la această probă s-au înregistrat patru note de zece.

Muzeul TM

De asemenea, la Limba Maternă, 11% dintre candidați au primit note sub 5. La probă s-au înscris 326 de candidați, iar opt au absentat.

Astăzi s-au transmis spre unitățile de învățământ rezultatele de la simularea examenului de Evaluare Națională. Dacă analizăm rezultatele, se poate observa că avem un procentaj bun la notele de la Limba și Literatura Română, iar la Matematică trebuie să găsim metode ca rezultatele obținute să se îmbunătățească foarte mult până la examenul din iunie. Sigur că nu suntem mulțumiți de rezultat, dar sunt convins că prin implicarea în mod decisiv a elevilor, a profesorilor în recuperarea lipsurilor depistate cu ocazia acestei simulări, rezultatele la examen să se îmbunătățească”, a declarat Cosmin Hogea, inspector școlar adjunct.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/