Simulare ca la carte în Caraș-Severin

stiri si publicitate cu Casino Herculane by sungarden

În aproape 2.000 de unități școlare din România s-a anunțat boicotarea simulării Evaluării Naționale. Județul Caraș-Severin nu s-a alăturat. Așa se face că în cele 72 de centre de examen din județ totul s-a desfășurat normal.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute, că membrii săi afiliați vor boicota simularea pentru examenul de Evaluare Națională în semn de protest față de decizia Ministerului de a reduce din numărul de școli și diverse calcule salariale (indemnizații sau sporuri) pentru profesori.

Circa 180.000 de elevi de clasa a VIII-a au susținut astăzi simularea Evaluării Naționale, potrivit MEN. Sindicatele din învățământ din 1.800 de unităţi au anunțat că vor boicota simularea, profesorii fiind nemulțumiți de salarii și de alte probleme, precum reîncadrarea cadrelor didactice.

Conform Ministerului, calendarul simulării EN VIII 2018 este următorul: 5 martie – Limba și literatura română, 6 martie – Matematică și 7 martie – Limba și literatura maternă. Pe 16 martie vor fi comunicate rezultatele.

promovare banner maxagro Stiri cu Muzeul din Timisoara

În județul Caraș-Severin sunt înscriși pentru susținerea simulării la examenul de evaluare 2.234 de elevi, repartizați pe 72 de centre de examen, exact ca la evaluarea din vară, cea oficială. Potrivit inspectorului școlar Ioan Moatăr (foto), purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, în toate cele 72 de centre activitatea s-a desfășurat normal și în nici o școală nu este boicotată simularea examenului.

Obiectivele acestei simulări sunt, potrivit MEN, familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susține la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie.

Stiri si Publicitate, joburi in Timisoara si Resita STPT job 1000x200 Stiri si Publicitate in Timisoara si Resita 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/