Moțiune simplă împotriva lui Valentin Popa. „Educați România, nu o pesedizați!”

explo 1000x200

Camera Deputaților dezbate astăzi moțiunea simplă pe Educație depusă de PNL. Printre inițiatori se numără și parlamentarul cărășean Valeria Schelean Șomfelean, care spune că moțiunea vine ca răspuns la nepăsarea cu care este tratată școala românească.

Moțiunea simplă „Educați România, nu o pesedizați!” a fost depusă de Partidul Național Liberal și este adresată ministrului Educației, Valentin Popa. Documentul este dezbătut astăzi, în Camera Deputaților. Acesta a fost semnat de 67 de parlamentari, printre care și deputatul cărășean Valeria Schelean Șomfelean.

„Această moțiune a venit ca răspuns la nepăsarea cu care este tratată școala românească.
– Trebuie să angajăm mai mulți profesori, nu să comasați clase în care să se ajungă și la 40 de elevi;
– Trebuie să desființăm învățământul simultan, nu să-l generalizați;
– Trebuie să angajăm și să plătim mai bine paznicii și personalul auxiliar nedidactic pentru creșterea siguranței în școli, nu să desființați posturile acestora”, anunță deputatul cărășean pe pagina sa de Facebook.

În același text al moțiunii, liberalii solicită guvernanților să garanteze că:
-nu se vor închide școli;
-nu vor fi comasate clase;
-nu se va generaliza învățământul simultan;
-nu vor fi disponibilizări în sistem (profesori sau personal auxiliar);
-nu vor mai exista întârzieri la plata salariilor și că sunt suficiente fonduri până la sfârșitul anului pentru salarii.

„Prezenta moțiune nu este despre lupta politică. Această moțiune nu este despre câtă susținere și putere are un partid în Parlament. Nu este nici despre aparițiile în media a partidelor politice”. Așa începe textul moțiunii „Educați România, nu o pesedizați!”, care conține 10 măsuri urgente pentru dezvoltarea educației. Textul complet al moțiunii poate fi consultat AICI.

banner 970 x 250