,,Precipitații” bănoase în 2014 !

explo 1000x200

Cu buzunarele mai goale sau mai pline, în funcție de caz,  locuitorii județului sunt fruntași pe listele de creșteri salariale. Anul 2014 anunță și el mărirea veniturilor la nivelul întregii țări. Totuși, cu cât vor fi mai înstăriți cărășenii în noul an?

Prognozele actuale anunță creșteri salariale peste tot în ţară. Media națională a salariului va ajunge în 2014 la valoarea de aproximativ 1.500 de lei pe lună, ceea ce înseamnă o evoluţie de aproape cinci procente față de acum doi ani și puțin peste două procente față de 2013.

Cap de listă sunt angajaţii din București, cu cele mai mari salarii. Pe locul 24 al topului, cărăşenii vor avea un venit de aproximativ 1.400 de lei pe lună, ceea ce îi plasează puțin sub media națională. Prognozele sunt extrem de optimiste, întrucât, potrivit acestora, creşterea procentuală a salariului mediu este consistentă faţă de anul de referinţă, 2011. De altfel, evoluţia afişată de topurile de specialitate este tot ce îi rămâne omului de rând, care îşi câştigă onest pâinea.

Fruntaşi la creşterile salariale

Potrivit Comisiei Naționale de Prognoză, județul a spart gura târgului în ultimii trei ani, cu o poziție de frunte, fiind liderul național la creșterea procentuală a salariilor. Astfel că, din 2011 și până în prezent, salariul mediu net a crescut cu 17,9 la sută.

Estimările făcute de CNP au situat județul pe locuri fruntașe și la valoarea în bani a sporirii salariale. În perioada 2011-2014 se preconizează că în Caraș-Severin salariile au crescut cu 278 de lei, cu doar doi lei mai puțin decât valoarea înregistrată în București.

Dincolo de estimări, cert este că sumele din buzunarele cărășenilor nu-i dau nici pe departe afară din casă. În ultimii ani, deși s-au înregistrat creșteri salariale, situația economică nu a cunoscut tocmai un trend ascendent, iar județul încă se zbate să se redreseze din punct de vedere economic.

banner 970 x 250

Comments

  1. Podsekalnikov says:

    O da, cei de la statistica mai abereaza inca o data. Situatia judetului este limpede.Saracie lucie. Un judet si/sau un oras ca Resita(Anina 2) care are o ,,economie” bazata pe case de pariuri,magazine second-hand,boutique-uri,firme de paza,spatii de inchiriat neocupate,vanzare de fier vechi. Nu va mai amagiti, chiar si cu cresterea preconizata tot la coada suntem. Solutia e simpla si complicata in acelasi timp: CREEEAREA DEEE LOCUURII DE MUNCA!!!!! Alternativa este simpla si unica: EMIGRAREA