Simpozion online cu români din 10 țări, dedicat costumului popular și identității naționale

po 1000x100px (3)

Un eveniment de anvergură, chiar dacă din cauza pandemiei se va derula online, va avea loc sâmbătă, 20 martie. Inițiativa a pornit dintr-o comună cărășeană.

Simpozionul intitulat „Costumul popular și identitatea românilor” va avea loc sâmbătă, de la ora 17.00, în sistem online, fiind difuzat prin intermediul Iris TV din Italia. La acest eveniment participă români din 10 țări și parteneri din mass-media locală, națională și internațională. Simpozionul are ca obiective promovarea acestui element identitar – costumul popular – și o mai bună punere în valoare a acestuia în contextul globalizării.

Inițiatorul și realizatorul principal al acestui simpozion este Codruț Anca – director executiv al Asociației Culturale „Centrul Cultural Carașul” din Grădinari, județul Caraș-Severin.

1000x200 dacus 02

Organizatorii manifestării culturale sunt: Primăria și Consiliul Local Grădinari, Centrul Cultural „Carașul” din Grădinari, Grupul de publicații „Valea Carașului” – revistele „Scripta Manent” și „Carașul“”. Co-organizator: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin.

„Participarea personalităților culturale invitate, a oficialităților și a mass-mediei vor asigura atât o vizibilitate adecvată evenimentului cât și o contribuție notabilă în vederea conservării patrimoniului cultural românesc”, transmit organizatorii.

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px