Simonis acceptă armistițiul lui Nica în privința Capitalei Culturale. Condiția pusă

simonis alfred

Continuă războiul în declarații între liberali, social-democrați și USR în privința finanțării de la bugetul de stat a proiectului Timișoara Capitală Europeană a Culturii. Președintele PSD Timiș, deputatul Alfred Simonis îi transmite omologului său de la PNL că acceptă armistițiul propus, însă are și câteva condiții care vizează „clientela liberală”.

O poziționare a social-democraților de partea administrației USR, în privința bugetului alocat proiectului TM2023 de la Ministerul Culturii. Timișoara a pierdut bani în favoarea unor primării conduse de liberali, spune deputatul PSD Alfred Simonis, exclusiv prin insistența lui Alin Nica.

„PNL Timiș a primit o felie mai mare de bani doar pentru că a făcut o jalbă la guvern pentru a servi niște clientelă liberală. Este foarte clar pentru toată lumea că Timișoara nu contează pentru PNL. Au contat Ciacova, Jimbolia sau Sânicolau Mare, mari centre culturale conduse de primari liberali. PNL nu este în stare să iasă din logica unei gândiri în care sunt plătite polițe adversarilor politici fără a ține cont de cetățeni și de binele lor. Nu este nici normal și nici moral să fie defavorizată Timișoara, chiar condusă de un primar USR. Pentru că proiectul Timișoara 2023 nu este al lui Fritz, Nica, sau Simonis, este al orașului și al timișorenilor.”, a declarat Alfred Simonis, președintele PSD Timiș.

Politica nu este un concurs de cântat, îi mai transmite Simonis lui Alin Nica, „așa cum proiectul Capitală Culturală Europeană nu e o Rugă la Dudești”, iar dialogul politic se face „după alt model decât cel de neanderthal, așa cum au fost atacurile la adresa adversarilor din ultima perioadă, încadrate în categoria grobian.”

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Ca o dovadă de fairplay îi spun domnului președinte că accept armistițiul propus ieri. Condiția este ca banii deturnați din bugetul Timișoarei pentru favoritismele de partid să fie dați înapoi! De aici putem să continuăm orice dialog politic.”, a concluzionat Simonis.

Vă reamintim că, joi, președintele PNL Timiș a propus un armistițiu politic pe tema Timișoara Capitală Europeană a Culturii și i-a invitat pe liderii politici și administrativi ai USR să se alăture acestui demers. „PSD Timiș poate asista de pe margine pentru că nu este implicat direct, iar liderii acestui partid sunt cu totul străini de cultură și nu vor reuși să înțeleagă mare lucru din acest proiect.”, au transmis liberalii timișeni.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/