Simona Halep va primi titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universității de Vest din Timișoara! Care este explicația?

1000x100 (2) mbmr 1000x100

Anul în care se sărbătorește Centenarul Marii Unirii a devenit și un prilej pentru multe evenimente de „imagine”, iar Timișoara nu face excepție. În acest sens, cei de la Universitatea de Vest din Timișoara s-au gândit să îi acorde titlul de Doctor Honoris Causa „Beneficiorum Publicorum” numărului unu mondial în tenisul feminin, Simona Halep.

În ultima perioadă, UVT a început să încheie multe parteneriate cu cluburi și federații sportive, iar în octombrie, instituția de învățământ superior l-a avut ca invitat pe preșdintele FRF, Răzvan Burleanu. Acum, lucrurile trec la „next level”, iar în 23 noiembrie, universitatea îi va da distincția de Doctor Honoris Causa chiar Simonei Halep, asta deși constănțeanca nu prea are legături cu Timișoara. Titlul de „Beneficiorum Publicorum” se acordă personalităților care contribuie la creștere prestigiului României în lume.

Rectorul Marilen Pirtea consideră că ideea decernării este „doar” normală. „Era doar normal ca Simona Halep să se alăture comunității restrânse de personalități cărora universitatea noastră le-a acordat titlul de Doctor Honoris Causa. Recunoașterea valorilor României este un demers continuu al universității noastre, unul care trebuie să fie cu atât mai vizibil în anul Centenarului. Performanța ei este de necontestat. La fel de important de remarcat și cinstit este și drumul ei până la nivelul de numărul 1 mondial. Este un exemplu pentru tinerii României și cel mai bun ambasador al țării noastre în lume. Asta, repet, nu doar prin performanța în sine, ci și prin perseverența și lupta sa continuă pentru a deveni cel mai bun. Acordarea titlului va însemna și deschiderea unor importante posibilități de colaborare în domeniul sportului universitar”, a declarat Marilen Pirtea, rector UVT, într-un comunicat de presă.

Muzeul TM

În trecut, UVT a mai acordat acest gen de distincții unor mari actori, precum Maia Morgenstern, Marcel Iureș, Florin Piersic sau cosmonautului Dumitru Prunariu.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/