Judeţul Caraş-Severin are cu ce să se mândrească. Pe lângă mulţi alţi tineri talentaţi, o altă elevă din Reşiţa, Simina Stolojan, şi-a demonstrat abilităţile şi profesionalismul pe care le are.
Prin atitudine şi curaj, Simina Stolojan, elevă în clasa a VII-a A, la Şcoala Gimnazială Nr.12 din Municipiul de pe Bârzava, a reuşit să obţină premiul I la faza naţională a concursului „Made for Europe 2013”, desfăşurat în Iaşi, la sfârşitul săptămânii trecute. Aceasta a prezentat în cadrul competiţiei produsul final al Proiectului Multilateral Comenius „Drumuri paralele”, în care Şcoala Gimnazială Nr. 12 este partener cu şcoli din Italia, Polonia, Ungaria şi Turcia.
„Sunt foarte mândră de faptul că am putut să-mi reprezint şcoala şi judeţul la această competiţie. Au fost momente emoţionante pentru mine, dar şi o experienţă pe care nu o voi uita niciodată. Totodată, mă bucură faptul că toţi cei din Iaşi au fost foarte primitori cu noi, participanţii”, a declarat, pentru Express de Banat, Simina Stolojan, câştigătoarea concursului.
Tânăra reşiţeancă a fost coordonată în acest proiect de către profesor de limba engleză Adina Jula, din cadrul aceleiaşi instituţii de învăţământ: „Simina a cucerit acest concurs datorită atitudinii sale, a profesionalismului, precum şi prin calitatea prezentării proiectului. S-a pregătit suficient, iar eu am fost convinsă că se va clasa pe unul dintre cele trei locuri”, a explicat Adina Jula, profesor limba engleză şi coordonator al elevei.
Despre „Drumuri paralele”
Finalitatea Proiectului Multilateral Comenius „Drumuri paralele”, desfășurat în Şcoala Generală Nr.12 Reşiţa, în perioada 2011-2013, o constituie pachetul educațional: „Drumuri” europene ce este alcătuit din broșurile „Old Commercial Roads in Europe” şi „Means of Transport and Coins”, povești în benzi desenate – „Pentameron” şi jocul de logică: „Monetopoly”. Toate aceste produse reprezintă o bogată sursă informațională în ceea ce privește dezvoltarea cunoștințelor legate de cultura și civilizația țărilor implicate în proiect, cunoștințe dobândite la limba engleză.
„Poveștile în benzi desenate realizate de elevi sunt atractive, stimulează interesul pentru învățare și permit dezvoltarea creativității. Acestea pot veni în sprijinul elevilor cu cerințe educaționale speciale, facilitându-le învățarea“, a mai adăugat profesor Adina Jula.
Concursul naţional „Made for Europe” vizează, în fiecare an, valorizarea şi promovarea experienţelor pozitive în derularea proiectelor finanţate prin programe comunitare, stimulând creativitatea, inovaţia, spiritul de competiţie. De asemenea, concursul îşi propune valorizarea produselor rezultate în cadrul proiectelor finanţate prin programe comunitare, creşterea vizibilităţii produselor acestor proiecte, promovarea acestora şi sporirea calităţii produselor proiectelor finanţate prin programe comunitare.