Silviu Hurduzeu, un actor grăbit în rol de preşedinte? Sau un regizor de concursuri din teatrul absurdului prezidenţial?

Silviu Hurduzeu, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, face ce face şi ne tot oferă dovezi că a ajuns într-o funcţie care pare că-l depăşeşte total. Şi mai grav ar fi că ne dă motive să punem la îndoială bunele sale intenţii clamate la instalare.

Silviu Hurduzeu nu pare a fi învăţat nimic din scandalul creat după organizarea concursului (ratat) pentru postul de manager al Teatrului de Vest din Reşiţa. În iunie, în condiţiile în care se înscriseseră la concurs numai doi candidaţi, unul singur a reuşit să prezinte un dosar complet. Dar acesta fiind managerul interimar şi directorul artistic Dan Mirea, a trebuit să i se găsească nod în papură. Şi i s-a găsit, de către un consilier judeţean PSD din comisia de concurs, care avea să recunoască faptul că el „nici măcar nu a fost vreodată la teatru“.

CITEŞTE ŞI: Păpușile de cârpă din Consiliul Județean Caraș-Severin! Liubița Raichici dezvăluie scenariul mizerabil al execuției lui Dan Mirea!

În cursul lunii iulie, Silviu Hurduzeu anunţa: „Am posibilitatea să-i prelungesc interimatul domnului Mirea sau să numesc un alt manager interimar. Analizez ambele variante”. Le-a analizat. Şi, surpriză?, l-a schimbat pe Mirea, în 26 iulie, cu Marius Tudor, actor şi el la Teatrul de Vest. Motivul schimbării invocat de preşedinte? O reclamaţie primită la adresa lui Mirea. Reclamaţie care nu l-a oprit însă pe Hurduzeu să-l menţină în continuare pe Mirea pe funcţia de director artistic al instituţiei!

CITEŞTE ŞI: Manager interimar nou la Teatrul de Vest din Reșița

Concursul pentru funcţia de manager, conform legii, trebuie organizat din nou. Am crezut că Hurduzeu urmăreşte, poate, să pună în fruntea Teatrului de Vest o personalitate în domeniu, să dea sfoară-n ţară şi-n Banat că Reşiţa caută un manager care să ducă teatrul reşiţean pe culmi nemaiîntâlnite la noi. Când-colo, ce să vezi? Procedura pentru concurs a fost reluată cât se poate de discret, la limita încălcării legii!

Transparenţă spre opacitate

În tentativa noastră, strict jurnalistică, de a afla cu ce se mai ocupă aleşii judeţeni (în afară de obligatoriile prezenţe la şedinţele în plen sau pe comisii), am găsit undeva pe site-ul CJ un anunţ. A fost postat în data de 1 august 2017 şi se referă la „concursul de proiecte de management pentru ocuparea postului de manager la Teatrul de Vest Reşiţa, aflat în subordinea Consiliului Judeţean Caraş-Severin“!

În anunţ se menţionează explicit, ca primă etapă a organizării concursului, încă de la punctul 1: „01.08.2017, aducerea la cunoştinţă publică a: condiţiilor de participare la concurs; caietului de obiective; bibliografiei…“. Cu toate acestea, anunţul despre concurs l-am găsit cu totul întâmplător, după 7 zile de la postare, doar pe site-ul Consiliului Judeţean Caraş-Severin! Un site urmărit de… hâc! Chiar aşa, domnule preşedinte Hurduzeu, chiar vreţi să vă spunem noi câte persoane urmăresc site-ul instituţiei pe care o conduceţi? Asta înţelegeţi dumneavoastră prin „aducerea la cunoştinţă publică“? Aşa doriţi să aveţi cât mai mulţi candidaţi pentru funcţia de manager? Sau, din contră, nu aveţi niciun interes ca acest anunţ de concurs să ajungă la urechile vreunui potenţial candidat care să vă încurce socotelile? Aveţi ceva de ascuns la concursul ăsta, domnule preşedinte Hurduzeu? Că, dacă tot vă place transparenţa, ce nu aţi putut ascunde vă spunem noi acum.

Ştacheta lui Hurduzeu

În anunţul semnat de cele mai luminate capete din Consiliul Judeţean Caraş-Severin, preşedintele Silviu Hurduzeu şi directorul general Virgil Popa, apare menţionat: cunoaşterea „limbii române, scris şi vorbit“, este o condiţie obligatorie ce trebuie îndeplinită de candidat. Însă în acelaşi anunţ ce vizează o funcţie de conducere într-o instituţie de cultură, găsim două propoziţii cu greşeli monumentale de „limba română, scris“!

Candidaţii la concursul (…), vor redacta proiectele de management“;

proiectul de management, trebuie întocmit“ – Silviu Hurduzeu

Prin plasarea, în mod repetat, a virgulei între subiect şi predicat, preşedintele Silviu Hurduzeu demonstrează o dată în plus că a ridicat mult prea sus ştacheta pentru candidaţii nedoriţi în rolul de manager al Teatrului de Vest.

 

N.R. Pentru cei interesaţi să fie testaţi de membrii comisiei de concurs: proiectele de management se depun la CJ până în data de 1 septembrie 2017, ora 13.30. Notele pentru proiectele de management se afişează în 19 septembrie, interviurile cu susţinerea proiectelor au loc în 20-22 septembrie, iar afişarea rezultatului concursului, în 26 septembrie. Dacă vor exista contestaţii, rezultatul final va fi anunţat în 9 octombrie 2017.