Silviu Hurduzeu: Să uităm de alegeri, de politică și de partide! Să ținem sub control coronavirusul!

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin îi invită pe politicieni să suspende discuțiile și jocurile politice, fiind nevoie în această perioadă de un front comun pentru diminuarea efectelor Coronavirusului!

Silviu Hurduzeu spune ca tema alegerilor parlamentare anticipate și disputele politice trebuie să treacă pe ultimul loc, acum fiind necesare măsuri pentru stoparea COVID-19 și pentru a se împiedica instaurearea vreunei crize. „În Italia s-au luat câteva măsuri de ajutor pentru societățile comerciale, pentru cetățeni. De exemplu, în această perioadă, se discută în Italia să nu plătească ratele la bănci. Cu siguranță, astfel de măsuri vor trebui adoptate și la nivelul țării noastre”, a spus Hurduzeu pentru expressdebanat.ro.

Numărul mare al cetățenilor români care se întorc de teama Coronavirusului din Italia provoacă îngrijorare autorităților din Caraș-Severin. La propunerea lui Hurduzeu, Consiliul Județean Caraș-Severin a acordat în regim de urgență 400.000 de lei Spitalului Județean din Reșița. Jumătate din sumă va fi cheltuită pentru dezinfectanți și alte materiale utile. Alți 200.000 de lei vor fi cheltuți pentru modernizarea unor spații destinate carantinaților, în cazul în care va fi nevoie de mai multe locuri decât sunt amenajate în prezent. „Cred că lucrurile trebuie privite cu atenție și cu îngrijorare pentru că nu e de joacă. Acest virus se propagă foarte repede, avem exemplul Italiei, al Spaniei chiar, sunt foarte mulți români care se întorc acasă și din acest motiv spun că trebuie să lăsăm la o parte celelalte probleme. Acum nu cred că e important să vorbim despre alegeri anticipate sau la termen. Acum, toți oamenii politici, toate partidele, toți factorii decidenți la nivel central sau local trebuie să întreprindă măsurile necesare pentru a stăpâni acest virus”, a mai spus Silviu Hurduzeu.