Silviu Hurduzeu s-a grăbit să-și prelungească mandatul de președinte!

Anunțarea candidaturii lui Silviu Hurduzeu pentru șefia Consiliului Județean Caraș-Severin a generat un ușor deranj în partid, ceea ce confirmă faptul că actualul șef al administrației județene e, astăzi, mai degrabă pe cont propriu în PSD decât în echipă cu Jivan, Mălăiescu sau Chisăliță. 

Președintele PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan, a spus deja în mai multe rânduri că, în opinia sa, Silviu Hurduzeu e principala variantă a social-democraților pentru Consiliul Județean la alegerile de anul acesta. Hurduzeu le-a comunicat colegilor săi din organizația locală Caransebeș că și-ar dori un nou mandat, iar votul unanim al acestora s-a transformat într-o propunere oficială. Nu e însă și suficientă! „Eu cred că el s-a grăbit când a anunțat o asemenea candidatură, pornind de la faptul că nu știm care va fi modalitatea de alegere a președintelui Consiliului Județean. Apoi, discuțiile privind o astfel de candidatură la Consiliul Județean ar trebui să apară după ce se merge prin organizații și se discută cu primarii, cu președinții de organizații locale. Nu poți să te duci la o organizație, fie ea și cea din Caransebeș, și să anunți că tu candidezi la Consiliul Județean. Să vedem ce-și doresc și oamenii!”, a comentat senatorul Ionuț Chisăliță, președintele PSD Reșița. 

Parlamentarul avertizează chiar că, în continuare, sunt primari social-democrați care se plâng de relația cu președintele Consiliului Județean. Înainte de oficialiazarea candidaturii, crede Chisăliță, Hurduzeu ar trebuie să stea de vorbă cu fiecare în parte. „Mulți se plâng de starea drumurilor, de situația deșeurilor și noi trebuie să le răspundem. Dacă va candida Silviu Hurduzeu, sigur că noi toți îl vom susține, dar această discuție trebuie să aibă loc mai întâi în mijlocul primarilor și președinților de organizații locale. Altfel, e complicat. E greu să spui că un candidat poate avea o susținere totală. A făcut prea devreme acest anunț, s-a grăbit. Ce facem dacă vor fi vor pe liste?! Lista se discută în Comitetul Executiv Județean”, a mai spus Ionuț Chisăliță.