Mocioalcă, sfătuitor pentru ministrul Vela. „Cu Arafat, nu m-a ascultat!”

Ministrul de Interne Marcel Vela a fost avertizat de secretarul general Pro România, Ion Mocioalcă, să-l evite în ieșirile sale critice pe Raed Arafat, pentru că nimeni nu poate câștiga vreo luptă cu secretarul de stat în MAI, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Mocioalcă l-a scos din corzi pe Vela în momentul audierii acestuia în comisia parlamentară de specialitate care i-a dat afiz favorabil pentru a prelua Ministerul Afacerilor Interne. În ciuda faptului că sunt adversari, cei doi lideri politici au o relație mai apropiată decât s-ar aștepta cineva. „Cred că sunt puțini oameni care pot să mă acuze pe mine de lipsă de fair-play politic. Sunt momente în care poate că aș fi putut să îl bag mai rău, să zicem, pe domnul Vela. Ce câștigam eu, ce câștiga Pro România din chestia asta? Ce câștiga județul Caraș-Severin din chestia asta? Noi, județul, cărășenii aveam nevoie acolo de un ministru legitimat și de votul comisiei care l-a audiat. Și eu așa am considerat că este corect ca, atunci când unii colegi din comisie au sărit calul, să intervin și să aduc lucrurile pe un făgaș normal. Mai mult, vă spun în premieră, am mai avut întâlniri cu Marcel Vela și după ce a fost instalat ministru. Am încercat să îi sugerez ceea ce am crezut eu de cuviință că este bun, benefic pentru un început de activitate. Să știți că nu e foarte simplu să vii din Caraș-Severin, de la Armenis, și să te pui în fruntea unui minister cum este Ministerul de Interne”, a dezvăluit Mocioalcă pentru expressdebanat.ro.

Unul dintre sfaturile pe care ministrul Vela l-a primit de la Mocioalcă a fost să-l lase în pace pe Raed Arafat. Nu a ascultat, iar Vela s-a convins că secretarul Pro România a avut dreptate. În spațiul public, Marcel Vela a ieșit destul de șifonat după ce a testat efectele unei eventuale debarcări a lui Raed Arafat. „E un subiect sensibil pentru că Arafat are o popularitate pe care nu a putut să i-o distrugă nici Traian Băsescu. Așa cred românii, că el a făcut ceva pe domeniul SMURD. Acolo nu m-a ascultat. Am văzut comentariile, n-au fost favorabile. Sunt lucruri pe care le-a început bine și mai puține pe care nu le-a început bine. Are timp să le redreseze și să se obișnuiască. Nu e un minister deloc ușor de condus, ba din contră, aș putea să spun că e o provocare uriașă”, a mai comentat Mocioalcă.