Candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean a constatat cu uşor amuzament disperarea liberalului Romeo Dunca de a demola „Decalogul” său pentru dezvoltarea judeţului Caraş-Severin.
Plăteşte publicitate electorală, face sponsorizări pe Facebook, mai are un pic şi îşi cumpără şi un megafon. Aşa înţelege el campania constructivă în care candidaţii propun un plan şi cetăţenii votează ce consideră ei că este mai bine, spune Silviu Hurduzeu.
„Recomandarea mea sinceră ar fi ca, în loc să se agite atât şi să consume atât de multe resurse să demoleze, mai bine ar punea mâna pe carte şi pe pix şi ar redacta şi el un plan pe care să-l propună cărăşenilor. Rămân angajat pe ideea mea că oamenii s-au săturat de acest tip de scandal specific lui Dunca şi că vor un preşedinte de Consiliu Judeţean care să construiască pe baza unor proiecte.”, a adăugat liderul PSD Caraș-Severin.
Decalogul lui Silviu Hurduzeu pentru dezvoltarea judeţului Caraş-Severin în următorii patru ani e următorul:
Modernizarea drumurilor din judeţ cu bani europeni, fonduri guvernamentale şi resurse proprii.
Implementarea proiectelor mari de infrastructură în parteneriat cu Guvernul: drumul expres care urmează să traverseze judeţul, modernizarea liniei de cale ferată Reşiţa – Timişoara, modernizarea liniei de cale ferată care ajunge până la Caransebeş, centura Bocşa.
Extinderea reţelei de alimentare cu gaze naturale în 40 de localităţi ale judeţului prin programul “Anghel Saligny”.
Înfiinţarea de parcuri de panouri fotovoltaice care să ofere curent gratuit instituţiilor publice (şcoli, spitale, primării etc.), dar şi pentru iluminatul public.
Reindustrializarea judeţului prin atragerea de investitori, aşa cum am făcut deja la combinatul de la Oţelu Roşu, la UCM Reşiţa şi la Arsenal Reşiţa. În felul acesta, vom crea locuri de muncă bine plătite.
Modernizarea Spitalului Judeţean şi pregătirea documentaţiei pentru construcţia unui nou spital judeţean.
Reînfiinţarea Spitalului de la Bozovici şi, posibil, a Spitalului de boli cronice de la Bocşa.
Modernizarea şi dotarea corespunzătoare îndeosebi a şcolilor din mediul rural. Reintroducerea programului „Corn, lapte şi fructe” în toate localităţile din Caraş – Severin şi extinderea programului „Masa caldă” în cât mai multe localităţi.
Încurajarea turismului de masă pe două direcţii: sporturi de iarnă şi faleză pe porţiuni de pe clisura Dunării.
Grijă pentru folosirea banului public. 70% din buget pentru dezvoltare şi 30% pentru funcţionare. ( PE)
Șoferii care circulă pe Clisura Dunării ar trebui să fie în siguranță. Lucrările de consolidare a versantului și de protecție se apropie de 90%. Vor fi gata la început...