Nou protest la Arhivele Naționale Caraș-Severin!

protest arhivele nationale
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Angajații Serviciului Județean Caraș-Severin al Arhivelor Naționale au protestat din nou, astăzi, preț de două ore, la sediul instituției din Caransebeș.

Oamenii doresc egalizare salarială, în prezent lefurile angajaților din structurile județene fiind sub cele încasate de colegii din structura centrală a Arhivelor Naționale.

Trei dintre cei opt angajați ai filialei județene au protestat astăzi, la București, în Piața Victoriei, alături de colegii din țară, și de alți funcționari publici (de la Sindicatul Agențiilor Județene pentru Protecția Mediului, Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al Registrului Comerțului, Sindicatul Salariaților din cadrul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Sindicatul Național Sport și Tineret), nemulțumiți de omiterea acestora din textul OUG 128 din 28 decembrie 2023 privind „unele măsuri referitoare la salarizarea personalului din învățământ și alte sectoare de activitate bugetară“.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Arhivele au fost omise în 28 decembrie din OUG 128, alături de cei de la Protecția Mediului, apoi după 1 ianuarie s-au făcut demersuri și, cumva, am fost prinși alături de cei de la Protecția Mediului în amendamentele de la Senat. De Senat am trecut cu bine, însă la Camera Deputaților se pare că lucrurile s-au blocat și s-au oprit. Noi nu cerem nimic altceva decât egalizare salarială. Muncă egală, salariu egal, căci avem aceeași fișă a postului cu cea a colegilor de la București, însă salariul nostru este mult mai mic. Spre exemplu, un funcționar public aflat pe funcție de execuție câștigă cu 1.000 – 1.200 de lei mai puțin față de cel de la București, iar cel care are o funcția de conducere are netul mai mic cu 2.500 – 3.000 de lei”, a declarat șeful Serviciului Județean Caraș-Severin al Arhivelor Naționale, Ovidiu Roșu.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/