Silviu Hurduzeu nevoit să organizeze o nouă întâlnire cu edilii PSD: „Întotdeauna, înainte de alegeri, au existat tot felul de Fata Morgana care încearcă să-ţi promită”

untitled design set 970x90 px

Apropierea cu pași repezi a alegerilor din acest an creează situații destul de tensionate în bucătăria internă a fiecărui partid politic. Se-ntâmplă și în cazul Partidului Social Democrat, președintele interimar al PSD Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, urmând să organizeze o nouă întâlnire cu edilii din teritoriu, asta pentru a afla dacă beneficiază sau nu de susținerea tuturor în bătălia pentru un nou mandat la șefia Consiliului Județean sau dacă o parte dintre aceștia sunt gata să părăsească barca social-democrată pentru Fata Morgana a PNL-ului – dă de înțeles primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma.

Discuțiile apărute în spațiul public vizavi de faptul că fosta șefă a social-democraților cărășeni, Luminița Jivan, încearcă din răsputeri să-i convingă pe șefii administrațiilor publice locale din Clisura Dunării să facă pasul spre formațiunea aflată astăzi la guvernare, de pe urma transferurilor urmând să beneficieze toți factorii implicați, îl forțează pe actualul președinte al filialei județene PSD să programeze o nouă întâlnire cu primarii, scopul fiind acela de a da cărțile pe față pentru a afla ce anume-i nemulțumește, precum și cât ademenitoare par a fi ielele Partidului Naţional Liberal.

„În opinia mea, consider că este o situație tensionată în acest moment! Cred că există și cred că întotdeauna au existat, înainte de alegeri, tot felul de Fata Morgana care încearcă să te ducă în altă parte, să îți promită. Acum valul acesta pe care încă mai e Partidul Național Liberal creează o stare de atenție din partea multor primari, inclusiv din partea primarilor PSD și e posibil ca unii dintre ei să fie mai atenți la anumite promisiuni, la anumite gânduri de viitor, gânduri legate de locul în care își vor desfășura activitatea, dacă vor mai câștiga mandatul de primar. Există posibilitatea să mai plece primari de la un partid la alt partid. Trendul pro PNL, dacă ne uităm un pic mai profund, vedem că aceste partide mari s-au umflat rapid și s-au și dezumflat destul de repede. Dacă nu se construiește o temelie solidă, greu vor rămâne la nivelul de 35-40-45% și avem exemplul cel mai simplu al partidului din care fac parte: o creștere fulminantă, într-un termen scurt, și o cădere, la fel de fulminantă, într-un termen relativ la fel de scurt. Deci, e greu. Cred că astăzi sunt primari și există o grupare în interiorul Partidului Social Democrat care nu e în totalitate lângă președintele Hurduzeu. Noi am a avut o ședință și am luat o decizie oarecum hotărâtă. În următoarea săptămână vom avea întâlniri concrete cu toți cei care au nemulțumiri sau despre care se aud zvonuri, să vedem cu cine plecăm și cum plecăm mai departe”, a explicat Adrian Torma în cadrul unui interviu acordat pentru expressdebanat.ro.

Mai mult decât, edilul social-democrat din orașul aparținător Clisurii Dunării speră ca, odată tranșată situația, lucrurile să revină pe un făgaș normal, munca în echipă fiind o condiție obligatorie atunci când vrei să câștigi războiul.