Silviu Hurduzeu: „Ideea că noi vrem să răsturnăm rezultatul este fundamental falsă”

hurduzeu silviu psd

Președintele social-democrațior cărășeni spune că PSD nu a făcut contestații și nici nu a cerut renumărarea voturilor, Marcel Ciolacu recunoscând rezultatul alegerilor din 24 noiembrie.

În contextul deciziei Curții Constituționale privind renumărare a voturilor din primul tur al alegerilor prezidențiale, Silviu Hurduzeu face o serie de afirmații. Șeful PSD Caraș-Severin spune în primul rând că decizia Curții fost unanimă. „Toți judecătorii au hotărât asta, inclusiv cei numiți de PNL, de președintele Iohannis şi de UDMR. Din cei 9 judecători de la Curtea Constituțională, 4 au fost nominalizați de PSD. Deci, ideea că noi vrem să răsturnăm rezultatul este fundamental falsă”.

Pe de altă parte, Hurduzeu susține că PSD nu a cerut renumărarea voturilor. „Candidatul nostru a recunoscut rezultatul alegerilor și noi nu am făcut contestații. Dacă se constată că numărătoarea voturilor a fost viciată, presupunând că Marcel Ciolacu trece peste Elena Lasconi, se anulează alegerile și se reia procesul electoral. Deci, nu se pune problema ca Marcel Ciolacu să fie împins în turul II al prezidențialelor la masa verde în detrimentul candidatei USR”.

De altfel, Hurduzeu spune că, de-a lungul timpului, au mai avut loc renumărări de voturi. Unele confirmate, altele infirmate: „Spre exemplu, în vară, USR a cerut insistent renumărarea voturilor în Sectoarele 2 și 1 din București. În anumite secții, acest lucru s-a întâmplat. Renumărarea nu este simplă, pentru că voturile nu se mai află la secții. Cu siguranță, BEC va dispune cum se face renumărarea și, la acest proces, vor putea participa reprezentanții tuturor competitorilor electorali. Având în vedere miza, nu văd de ce nu ar fi și reprezentanții societății civile, iar procesul de numărare să fie public și înregistrat”.

Președintele PSD Caraș-Severin mai consideră și că în condițiile în care duminică au loc alegerile parlamentare, o asemenea hotărâre este de natură să creeze o presiune publică semnificativă.

Trebuie  avut în vedere și raportul ultimei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării – CSAT, unde s-a constatat că: «au existat atacuri cibernetice cu scopul de a influența corectitudinea procesului electoral». Mi-aș fi dorit foarte mult ca, având în vedere atmosfera destul de încărcată din societate, să avem argumentații mult mai largi și clare asupra deciziilor luate. Acest spirit laconic de comunicare a instituțiilor statului nu ne ajută să închidem faliile apărute. Concluzia pe care o trag este că ne aflăm într-un moment crucial pentru democrația românească. Trei  lucruri sunt importante: corectitudinea procesului de renumărare, transparența lui și să fim cât mai calmi cu putință”, a concluzionat șeful social-democraților cărășeni.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/