Spre secțiile de vot, cu tramvaiul, pe 1 Decembrie!

tramvai resita teste finale

Primăria Reșița repetă acțiunea făcută pentru copii de 1 iunie și în această duminică, de Ziua Națională a României.

Ioan Popa recunoaște că și-ar fi dorit ca inaugurarea tramvaiului să aibă loc pe 1 decembrie. Momentul a fost amânată cu două săptămâni, duminică, de Ziua României, urmând să aibă loc primele teste ale tramvaielor cu călători în ele. Cursele vor fi gratuite și oferă reșițenilor posibilitatea de a se deplasa mai ușor în oraș, fie spre secțiile de votare, fie spre parada de 1 decembrie din centrul municipiului.

Pe 1  decembrie, am discutat cu colegii din Primărie și de la Porr, vom ieși cu tramvaiele pe tot parcursul liniei, de la Kaufland la Muncitoresc. Vom face un prim test cu călători, evident gratuit, vom circula în intervalul 11.00 – 18.00, urmând ca undeva între 10 și 15 decembrie să dăm drumul cu călători, cu bilete, cu abonamente cu absolut tot ceea ce este nevoie. Eu mi-am dorit să putem porni pe 1 decembrie, e o zi importantă pentru România, este ziua noastră națională. Nu am reușit să o facem, dar cred că două, trei săptămâni în plus nu mai schimbă cu mult situația. Important este că transportul public în Reșița este într-o creștere fantastică. Noi monitorizăm acest aspect, pentru că avem numărătoare la intrarea și ieșirea din autobuze, și are o creștere în ultimele trei luni de 300 la sută. Adică noi am transportat în luna octombrie peste 200.000 de persoane, lucru care spune mult despre faptul că atunci când ai un transport public civilizat, cu autobuze noi, cu tramvai, lumea se îndreaptă spre acest mijloc de locomoție”, a declarat Ioan Popa.

Cunoscută fiind apropierea dintre Ioan Popa și fostul edil al Reșiței Mircea Popa, ales în fruntea urbei între 1992 și 2004 din postura de independent, despre care actualul șef al orașului a vorbit de fiecare dată în termeni laudativi și de opiniile căruia a ținut mereu cont, primarul a fost întrebat dacă cursa inaugurală o va face alături de acesta.

Mi-aș dori. Eu i-am propus să vină și de 1 iunie. Nu era într-o formă fizică extraordinară, mi-a mulțumit și mi-a declinat invitația din cauza stării sale de sănătate. Eu țin legătura cu dânsul, vorbim cel puțin o dată pe lună. Dacă starea îi va permite, m-aș bucura foarte mult să facem această călătorie împreună”, a spus Ioan Popa, care nu a omis să-l amintească și pe Ion Văduva, primar al municipiului în perioada 1985-1988.

Sunt  doi primari care și-au lăsat amprenta asupra orașul, în special în anii ’80-’90, și pe care eu îi apreciez pentru că, din interior, știu mult mai bine cât de dificil a fost de exemplu să ieși din această cruce, din Centrul Civic și să faci centura ocolitoare, să construiești un centru, o piață frumoasă, să construiești cartierul Govândari. Reșița este un oraș dificil, un oraș complicat, unde industria s-a îngemănat cu rezidențialul, și, de multe ori, au existat contondențe. A fost și multă suferință, dar astăzi, în mare parte, starea orașului, din punct de vedere urbanistic, se datorează și acestor două persoane, Mircea Popa și Ion Văduva”, a conchis Ioan Popa.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/