Silviu Hurduzeu: Guvernul Orban e total depășit! Spitalele din Caraș-Severin sunt la capacitate maximă!

Liderul PSD Caraș-Severin, candidat pentru Camera Deputaților la alegerile din 6 decembrie, trage încă un semnal de alarmă asupra pericolului la care sunt expuși românii și cărășenii, în mod special, din cauza deciziilor neinspirate ale Guvernului României.

Restricțiile care intră în vigoare începând de luni nu vor schimba mai nimic în evoluția pandemiei în țara noastră, este convins Silviu Hurduzeu. „Nu reușim să înțelegem, cum interzicea circulației noaptea va reuși să stopeze răspândirea noului Coronavirus? Cum închiderea parcurilor pe timpul nopții va putea opri răspândirea noului Coronavirus? Cu toții vedem că, de la zi la zi, numărul de cazuri crește. Este evident că actualul guvern este depășit de situație și nu poate să gestioneze această criză”, a declarat social-democratul.

Situația nu diferă cu nimic nici în Caraș-Severin. Fostul șef al Consiliului Județean cunoaște bine frământările și eforturile medicilor din Spitalul Județean de Urgență Reșița, aflat în subordinea administrației județene, precum și pe cele ale cadrelor medicale de la Municipalul din Caransebeș. „Am depășit 10.000 de cazuri pe zi, avem peste 1.000 de cazuri grave pe secțiile de ATI și vă spun că și cele două spitale din județul nostru sunt în acest moment la capacitate maximă. Nu se spune nimic despre măsurile care se vor lua în momentul în care secțiile ATI vor fi pline și ce se va întâmpla cu personalul medical pentru că degeaba crești numărul de paturi pe ATI dacă rămânem cu același număr de personal medical”, a avertizat Hurduzeu.

Haosul din școli e de asemenea taxat de candidatul social-democrat pentru Camera Deputaților, care nu acordă notă de trecere Guvernului Orban pentru modul în care gestionează pandemia. Acesta spune că, deși a existat timpul necesar de la debutul pandemiei pentru luarea unor măsuri inspirate, copiii fac astăzi cursuri online fără a avea tabletele necesare și promise. „Sigur că școlile se închid, în schimb alegerile se vor ține pe data de 6 decembrie!”, a concluzionat liderul PSD Caraș-Severin.

(E)