Silviu Hurduzeu, după soluția Înaltei Curți de Casație și Justiție în privința lui Adrian Torma: „Liberalii au reușit până la urmă să câștige la masa verde, nu pe terenul de joc”

Soluția Înaltei Curți de Casație și Justiție prin care Adrian Torma, candidatul alianței PSD-Pro România la Primăria Moldova, a fost eliminat din competiția electorală determină reacții vehemente din partea colegilor de partid. Unul dintre aceștia, care a fost alături de fostul primar al orașului de la Dunăre în toată această telenovelă politică cu răsturnări de situații spectaculoase, este chiar Silviu Hurduzeu, președintele PSD Caraș-Severin, actualmente deputat în Parlamentul României.

În opinia politicianului, soluția Înaltei Curți de Casație și Justiție reprezintă o premieră în spectrul politic românesc, acesta fiind de părere că rezultatul trebuia tranșat pe terenul de joc și nu la masa verde:

„Este o premieră ceea ce s-a întâmplat. Îmi este greu să-mi explic și să explic ce se întâmplă la Moldova Nouă. Poziția noastră rămâne aceeași. Din punctul nostru de vedere, contestația s-a făcut împotriva candidaturii lui Adrian Torma și a listei de consilieri din partea alianței PSD Pro-România, o contestație nejustificată, însă avem acum decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție. Sigur, nu am văzut nici noi motivarea, căci nu a apărut. Am vrea să vedem cum au gândit judecătorii de la Înalta Curte această speță. Cu toate acestea, sunt câteva lucruri care, cu greu, vor putea fi reparate. Moldova Nouă a fost în această perioadă un UAT fără conducere, mai exact fără primar, fără viceprimar și fără Consiliu Local, totul din cauza acestei contestații și a PNL-ului, care nu a înțeles că a pierdut alegerile și a încercat prin toate căile să răstoarne situația. Iată că a reușit în cele din urmă să câștige la masa verde și nu pe terenul de joc”.

Dincolo de lipsa fair-play-ului în bătălia politică și încăpățânarea unora de a ajunge cu orice preț să ocupe scaunul de primar, marea dezamăgire a actualului deputat se referă la activitatea administrativă a orașului, cea care putea oricând să cunoască blocajul în ultimele patru luni:

„Este extraordinar de greu pentru un UAT să reziste patru luni fără conducere. Sunt nenumărate lucruri de făcut și orice om care a făcut administrație știe la ce mă refer. Este vorba despre proiectele cu finanțare europeană, acolo unde este nevoie și de hotărâri de Consiliu Local, mai intră și celelalte probleme ale comunității care, la fel, necesită votul consilierilor sau necesită dispoziția unui primar”.

 

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/