Dragă sistem, ești penibil! Centre de vaccinare gata amenajate în Caraș-Severin, ținute închise!

explo 1000x200

Astăzi nu vorbim despre Reșița, ci despre Caransebeș, că doar nici al doilea municipiu al județului nu scapă de bătaia de joc. De data asta, vorbim despre un oraș care și-a amenajat deja și centre de vaccinare, pe lângă cel din spital, dar ce să vezi? Nu primește aprobare și nici explicații despre care sunt neregulile!

În urmă cu două zile, primarul Caransebeșului, Felix Borcean, posta pe Facebook, ca răspuns la întrebările unei utilizatoare, fotografii cu felul în care arată cele două centre de vaccinare amenajate în sălile de sport de la Liceul Tehnologic „Decebal” și de la Școala Gimnazială Nr. 8. Centrele sunt gata, există circuite separate, ba chiar și 3 uși de acces, nu doar două, cum s-a tot spus că trebuie să aibă.

Care a fost răspunsul medicului epidemiolog Mircea Borcău de la Direcția de Sănătate Publică, cel care trebuie să-și dea girul pentru deschiderea centrului? „Nimic nu-i bine”. Cel puțin asta ne spune primarul Felix Borcean. Aberația acum vine: edilul-șef susține că nu i s-a spus nici măcar ce anume să remedieze pentru ca sălile de sport să poată primi oameni la vaccinare în faza II. „Nu înțeleg. Am transformat vestiarele și birourile în camere de vaccinare, iar sala de sport, în sală de așteptare. Așa mi se părea firesc. Acum nu mai schimb nimic, dacă nu mi s-a spus ce anume nu e în regulă.”, ne-a declarat Felix Borcean. Practic, pentru a ascunde lipsa dozelor de vaccin, DSP amână avizarea centrelor de vaccinare, la îndemnul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Într-un fel, e de înțeles. Ce să facem cu centrele dacă nu avem destule doze de vaccin…?

banner 970 x 250