Silviu Hurduzeu: „A te transforma în procuror e simplu, însă până la urmă și aici există un revers”

Fostul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, astăzi candidat pentru Camera Deputaților pe listele PSD Caraș-Severin, înclină să creadă că liberalii au adoptat o strategie deloc nouă cu care să distragă atenția electoratului de la problemele cu adevărat grave cu care se confruntă România de când PNL se află la guvernare.

„Este posibil să fie o strategie. La fel ca în această campanie electorală, în loc să vorbim despre soluții, discutăm despre cât de răi sunt ceilalți. Hai să vorbim de Guvernul Orban cât e de competent și în ce situație suntem acum. A plecat domnul Orban dintr-o conferință de presă unde l-a rugat pe ministrul Transporturilor să explice o anumită problemă. S-a supărat și a plecat. A promis 1.000 de km de autostradă în 4 ani de zile. Cum se vor face 1.000 de km de autostradă în 4 ani?! Fizic nu poți. Mă întreb, există gaz la Moldova Nouă, s-a rezolvat problema așa cum promiteau în campania din toamnă? Cetățenii au nevoie și de autostrăzi, și de gaz, și de investiții în sănătate, dar dacă nu reușim să găsim împreună acele soluții și să conlucrăm, o să rămânem tot cantonați în astfel de gândiri. Când se întâmplă un eveniment, să găsim vinovați, să aruncăm cu noroi, soluțiile rămân în planul doi și încetul cu încetul se uită de acea problemă și rămânem doar cu ura și încrâncenarea și Facebookul plin de invective”, este de părere fostul președinte al Consiliului Județean.

Candidatul PSD este de părere că mesajele de răutate postate în paginile de socializare reprezintă nu doar frustrările unor politicieni, ci și lipsa de educație a acestora.

„Am văzut și anumite reacții de acest gen. Mi se reproșa mie despre un drum care nu era județean. Sunt spectaculoase aceste «social-media», dar totul pornește de la cel care induce. Pentru că dacă tu promovezi un astfel de mesaj sigur că o să găsești adepți care să te și încurajeze. Nu o să ne facă bine la niciunul. Dacă cineva crede că are de câștigat din aceste poziții, se înșală. Timpul trece și problemele oamenilor rămân. Eu insist pe acest lucru: haideți să discutăm și să încercăm să rezolvăm problemele oamenilor. Repet: nu are (Romeo Dunca, n.r.) decât să verifice acolo unde are suspiciuni. Și dacă are dovezi, există instituții ale statului care vor lua măsuri. A te transforma în procuror e simplu, însă până la urmă și aici există un revers.”

(E)