Joburi mai sigure pentru cărășeni

Timp de trei zile, reprezentanții sindicatelor din țară, dar și de peste hotare, vor lua parte la un eveniment important unde se va dezbate o problemă ce nu se regăsește doar pe plan național, ci se răsfrânge pe întreaga Europă: locurile de muncă afectate de criza economică.

Astăzi, când situația locurilor de muncă este foarte instabilă, când disponibilizările sunt la ordinea zilei în cele mai multe companii, euroregiunea DKMT se întâlnește cu scopul de a rezolva problemele cu care se confruntă salariații din această parte a Europei.

Cu tema „Siguranța locurilor de muncă”, seminarul, ce se va întinde pe trei zile, a adunat organizații sindicale din România, Serbia și Ungaria. Președintele CNSLR Frăția Caraș-Severin, Jivomir Tovladiat, a explicat rolul important pe care îl joacă astfel de seminarii în lupta pentru drepturile salariaților: „Avem plăcerea să găzduim această euroregiune, tema principală fiind securitatea și sănătatea locurilor de muncă. Este un subiect sensibil mai ales că în ultimul timp din cauza crizei, locurile de muncă au devenit tot mai nesigure și același lucru se întâlnește și Ungaria și Serbia. Având în vedere că problemele sunt comune, am realizat că rezolvarea lor poate fi făcută împreună, la comun”, explică Jivomir Tovladiat.

Cu ocazia întâlnirilor DKMT, am realizat că sunt probleme pe care le avem în comun cu aceste două țări, România și Serbia. Astfel, discuțiile se vor purta pe tema relațiilor de muncă și a relațiilor membrilor de sindicat”, precizează din partea sindicaliștilor Ungariei, Andrea Lesko.

tmc 640