Aleșii locali se declară nemulțumiți de faptul că reabilitarea blocurilor din orașul de pe Bârzava, prin programul guvernamental, avansează foarte lent. În plus, și reșițenii se declară supărați din acealași motiv, astfel că mai bine suportă costurile din buzunarul propriu decât să aștepte după procentul guvernamental.
Până acum, la Reșița, peste 100 de imobile au fost reabilitate, însă costurile au fost suportate din buzunarul propriu al fiecărui locatar, pentru că birocrația și greutatea cu care se derulează programul național i-a făcut să își piardă răbdarea. În plus, oamenii cred că decizia de anvelopare din banii lor i-a ajutat să facă economie în această iarnă la căldură. „Nu s-a simțit o scădere semnificativă a costurilor la factura de gaz, însă pot spune că s-a păstrat mai bine căldura în apartament și nu am mai dat banii degeaba, așa cum s-a întâmplat iarna trecută, când contotul de gaz se învârtea, plăteam și nu simțeam căldura”, a spus Tereza Marinică, o reșițeancă de 70 de ani.
Bătrâna mai spune că a luat decizia să își anvelopeze apartamentul odată cu ceilalți vecini ai săi pentru că în acest fel, a plătit mai puțin mâna de lucru. „La ce să stau după alții să ne dea 50% din costuri, că până ajung la mine banii mor”, spune pensionara. Discuții pe acest subiect au purtat și consilierii locali la cel mai recent plen. Aleșii social-democrați au subliniat greutatea modului în care se derulează programul. „Ne pare rău că Reşiţa arată aşa cum arată, dar am făcut paşi importanţi până acum. Până una alta, doar un singur bloc este finanţat de Guvern”, a spus consilierul local al PSD, Ioan Benga.
Colegii de la putere au sărit însă, să le ia apărarea mai marilor de la centru. „La anvelopare, Guvernul dă 50%, Primaria 30 de procente, iar asociaţia 20%. Guvernul cât a dat? Dacă nu au făcut oamenii, e altă treabă”, a spus viceprimarul orașului Sorin Simescu, PDL.