Sibiul, în imagini vechi și noi, la Galeria de Artă Corneliu Baba din Caransebeș

O expoziție de fotografii reprezentând orașul Sibiu este propusă publicului caransebeșean la Galeria de Artă Corneliu Baba. Expoziția a fost realizată cu ocazia Centenarului, prin care autorii fotografiilor doresc să arate mai multe etape ale vizualizării unui oraș.

Imaginile parcurg începutul secolului XX, de la fotografii făcute de Emil Fisher, până în momentul actual prin arta lui Adrian Luca, filtrate de pictori și restauratori de la muzeul Brukenthal.

„De multă vreme Ministerul Culturii nu promovează niciun fel de acțiune culturală națională, iar noi ne-am imaginat axele culturale Brukenthal încă de acum 7-8 ani. Avem 15 muzee din România în interiorul acestor axe și aducem expozițiile la aceste muzee, facem schimburi culturale, organizăm simpozioane și de anul acesta și Casa de Cultură din Caransebeș este cuprinsă în proiectul nostru”, ne-a detaliat managerul muzeului din Sibiu, prof. univ. dr. Sabin Adrian Luca.
Muzeul Brukenthal este cel mai mare muzeu din România și al treilea muzeu public ca vechime (202 ani de funcțonare) din Europa, după British Muzeum și după Luvru, iar ca muzeu privat are 250 de ani de funcționare, ne-a specificat managerul muzeului Brukenthal din Sibiu.

„Căutăm să vă arătăm un oraș care, spre dezamăgirea unora, s-a autorenovat într-o proporție foarte mare. Au fost și investiții din bani publici în 2005-2007, dar după aceea, prin acțiuni ale Primăriei, ale proprietarilor, au început să se restaureze clădiri. Tocmai de aceea, anul acesta, după ce am fost capitală culturală europeană, acum suntem capitală gastronomică culturală, astfel că în 6 mai va fi Summitul NATO. Or, într-o țară ca România, cred că vor mai trece zeci de ani până să mai organizăm așa ceva”, ne-a mai precizat prof. univ. dr. Sabin Adrian Luca.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/