Peste 50% din impozitele locale pe 2019, colectate la Caransebeș încă din primul trimestru!

Caransebeșenii au profitat din plin de perioada de reducere la plata impozitelor și taxelor locale. Peste 50% este procentajul încasărilor din totalul anual de impozite locale, conform datelor furnizate de Direcția de Impozite și Taxe Locale din cadrul Primăriei Caransebeș.

60,9% din persoanele fizice au achitat impozitele pe clădiri, 60% – impozitul pe mașini și 46% – impozitul pe autoheviculele sub 12 tone. Persoanele juridice se apropie de cele fizice, procentajul depășind 50% până la 31 martie, condiție necesară pentru a se prinde reducerea de 10% din valoarea totată a impozitelor. Pentru clădiri s-a achitat impozitul în procentaj de aproape 53%, pentru teren – 52%, pentru autovehicule sub 12 tone – 46%, iar peste 12 tone – 48%.

Așadar, pe primul trimestru din 2019 au fost încasate impozite de 1,13 milioane lei pentru clădiri, 529 mii lei la terenuri și 742 mii lei pentru vehicule la persoanele fizice, respectiv 1,54 milioane lei – clădiri, 276 mii lei – terenuri și 242 mii lei – vehicule, la persoanele juridice.

Menționăm că în această perioadă pe site-ul oficial al Primăriei Caransebeș se află în dezbatere publică propunerea primarului Felix Borcean cu privire la majorarea taxelor și impozitelor locale de anul viitor cu 10%. În expunerea de motive a edilului, ca argumentație la majorarea propusă este necesitatea creșterii veniturilor la bugetul local.