Și totuși, mai poate exista consens politic! Plenul Senatului, vot unanim în favoarea propunerii senatorului Chisăliță!

Un parlamentar de Caraș-Severin a reușit să demonstreze azi că în principala cameră legislativă a țării politicienii încă pot ajunge la consens, indiferent de culorile politice. Astfel, Senatul României a votat astăzi în unanimitate un proiect de act normativ propus de senatorul PSD de Caraș-Severin, Narcis Ionuț Chisăliță. 

Proiectul de lege propus de Chisăliță are în prim-plan, și de această dată, aspecte sociale. Concret, își propune să rezolve o problemă cu care se confruntă persoanele cu amputații.

„Această inițiativă vizează stabilirea de către Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap a unui termen permanent de valabilitate a certificatului de încadrare în grad și tip de handicap pentru persoanele a căror afecțiune a generat amputația membrelor, fără a mai fi necesară prezentarea acestora la reevaluările periodice! Monitorizarea o va face medicul de familie! Mă bucur că inclusiv Ministerul Muncii a avizat favorabil acest proiect, ceea ce mă face să cred că și Camera Deputaților va vota «Pentru!»“, explică senatorul social-democrat de Caraș-Severin.

Proiectul de lege urmărește modificarea Legii 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Senatorul Ionuț Chisăliță spune că, prin acest proiect lege, „vor dispărea acele situații umilitoare prezentate la «Știri», cu oameni având amputații, târâți la comisii!“.