Cu conducerea nouă impusă de PSD, societatea Transal poate fi rentabilă. În caz contrar, va fi propusă la dizolvare!

Deși controlul solicitat de primarul Felix Borcean la SC Transal Urbis SRL, conform declarațiilor edilului municipiului Caransebeș, a avut un rezultat bun, grupul PSD din Consiliul Local, prin vocea consilierului Florin Bogdea, susține că la Transal sunt nereguli.

Aceste nereguli au tot fost semnalate de PSD, doar că, neavând majoritate în Consiliul de Administrație, pesediștii nu au fost luați în considerare, spune Florin Bogdea.

„Noi nu vrem să transformăm această funcție în una politică, noi vrem să facem treabă la Transal și, dacă până în toamnă prețul la gunoi nu va scădea cu noua conducere propusă de noi, atunci vom propune Consiliului Local dizolvarea societății și trecerea serviciilor sub coordonarea SPIR, Serviciul Public de Întreținere și Reparații, pentru reducerea cheltuielilor”, a precizat Florin Bogdea.

Consilierul, membru în Consiliul de Administrație de la Transal, alături de colegii social-democrați Ion Bădeț și Valentin Dascălu, a menționat în deschiderea conferinței de presă că nu au fost lăsați în sediul Transal să susțină conferința de presă, chiar și după insistențele primarului Felix Borcean.

„D-na Călțun, directorul economic al Transal, care probabil ține locul directorului Chimigeriu, aflat în concediu medical, este cea care s-a opus chiar și după insistențele primarului. Reamintesc că în 20 martie, la ora 11.00, vom avea AGA la Transal și schimbările vor fi numirea directorului adjunct în persoana d-lui Mihai Minea și desființarea postului de director economic, d-nei Călțun i se va oferi un post simplu de contabil, iar postul de contabil șef se va scoate la concurs”, a mai menționat Bogdea.

Grupul PSD speră să rămână majoritar până în 2020, în Consiliul Local, pentru a oferi confortul majorității și la Transal Urbis, conform declarațiilor consilierului Valentin Dascălu.

„Eu cred că Transal Urbis este o societate care ar putea fi pe profit, mai ales în zona aceasta de colectare și transport gunoi. Putem să venim cu un control mai ferm atât în zona salariilor angajaților TESA, cât și în zona de colectare, mai ales de la agenții economici de unde am înțeles că vin pierderi”, a mai spus Bogdea.